avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... rau platnici
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

rau platnici

Bună ziua!
Vă rog să mă sfătuiţi în următoarea problemă:
am hoărâre definitivă pentru un rău platnic , pe care am dat-o executorului judecătoresc, de la care nu am în acest moment niciun răspuns.
Intre timp, pârâtul a venit la ad-ţie să plătească o lună din restanţă şi luna curentă, fapt pe care nu l-am acceptat. Ca urmare, dumnealui a virat această sumă prin bancă, menţionând că reprezintă întreţinere pt.septembrie şi oct.2012, deşi el nu a plătit nimic din ianuarie 2011.
Prima hotărâre este pentru ianuarie 2011-februarie2012 şi pentru martie 2012-august 2012 este acţionat din nou, procesul fiind în 16.01.2013.
Problema mea este că nu ştiu cum să consider suma depusă în bancă.
Corect ar fi să o consider, indiferent de ce explicaţii a dat el în ordinul de plată, pentru cheltuielile de judecată, apoi penalizările şi apoi cota de întreţinere. Cum ar fi corect?
MULŢUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: AlainCostea , utilizator 23:09, 11 Decembrie 2012
pt sumele pt care aveti hotarare executorie urmati mai departe procedura daca debitorul nu doreste sa achite de buna voie, insa daca el vrea sa plateasca cheltuielile din luna in curs si luna imediat anterioara nu puteti sa il impiedicati. Probabil acestea sunt sume pe care nu le constesta si pentru care nu vrea sa curga alte penalitati.
Trebuie sa va deplasati la sediul executorului judecatoresc sa va informati in ce faza este dosarul. La noi nu s-a intamplat niciodata asa ceva, ba din contra, in momentul cand a trecut ceva timp, de la biroul ex. jr. ne-a sunat cineva sa ne mai intrebe de sanatate...
Practic, in Fisa sa de cont a debitorului trebuie sa apara distinct suma care apare in Sentinta jr. pe care ati investit-o cu formula definitiva si irevocabila si de care se ocupa executorul jr. Aveti grija si de sumele achitate acestuia, care, pana la urma vor fi repartizate tot debitorului. Calculul este facut de ex. jr. Functie de cum achita acel debit, dvs. trebuie sa tineti o evidenta separata, pana la stingerea completa a debitului.
Ei bine, banuiesc ca l-ati actionat in instanta pentru o anumita valoare a debitului - asa cum figura la data respectiva (feb.2012). Cum dumnealui nu a mai achitat nimic, fiind nevoiti sa-l actionati din nou in instanta, consider ca ar fi bine sa dirijati sumele virate pentru stingerea debitului incepand cu luna martie 2012, iar la procesul din 16.01.2013, sa mentionati toate platile efectuate (cate or fi). Deci practic debitul aflat in grija ex. jr. - sigur, trebuie sa figureze pe lista de plata cumulat cu tot ce nu a mai achitat debitorul, dar, repet, trebuie sa tineti evidenta separat.
Mult succes!
Buna ziua,
Din cate stiu, in actul constitutiv al fiecarei asociatii de proprietari este trecuta ordinea incasarilor. De-obicei ordinea este: penalitatile, restantele, fondul de rulment, cv lista plata curenta.
Puteti sa cereti o copie dupa acest act ( s-ar putea sa suportati dumneavoastra cheltuielile), iar reprezentantii asociatii sunt obligati sa o puna la dispozitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati ursulina ursulina La mulţi ani! Mă frământă o problemă legată de penalizările unui rău platnic, pentru care am o hotărâre judecătorească dată în iunie pentru o ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Penalitati la hot. jud. Georgeta2016 Georgeta2016 Buna ziua, asociatia are o hot jud definitiva pentru un restantier in care se specifica suma care trebuie platita de acesta pt cotele de intretinere si suma ... (vezi toată discuția)