avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz incasare plata cote intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz incasare plata cote intretinere

Buna ziua

Am si eu urmatoarea problema.
In urma procesului cu asociatia de locatari am fost obligat sa platesc cotele de intretinere si penalitati.M-am prezentat la administrator care a refuzat in repetate randuri sa imi primeasca banii motivand ca am dosar de executare pentru acele sume, desi eu nu am primit nici o notificare in acest sens.
Am virat sumele de bani la banca in contul asociatiei si m-am prezentat cu respectivele chitante la administrator pentru a fi scazut .Aceasta a refuzat sa ia copiile dupa chitante si sa ma scada.
Am facut plangere scrisa la circa de politie care a intocmit dosar penal administratorului pentru abuz in serviciu.
Vazand ca am facut plangere la politie am fost actionat in judecata pentru un debit din care nu s-au scazut sumele depuse de mine la banca.
Mentionez ca este vorba de o suma de 2400 lei suma care nu a fost scazuta nici la momentul in care scriu acest post, desi au trecut mai mult de 8 luni de zile.
Am cerut in instanta suspendarea administratorului si a presedintelui conform legii amandoi avand dosare penale pe rol dar instanta mi-a respins aceasta cerere.
Motivul invocat in instanta pentru refuzul scaderii platilor a fost faptul ca eu nu am precizat la banca faptul ca platesc acele sume de intretinere pentru dosarul x.Am facut aceasta precizare ulterior in plangerea de la politie.
Intrebarea mea este: avea administratorul drept sa imi refuze incasarea banilor?
Am solicitat anumite documente asociatiei si am fost refuzat pe motiv ca nu am facut cerere sa devin membru al asociatiei.Daca nu sunt membru al asociatiei si nu am aceste drepturi este legal sa imi retina penalitati la cotele de intretinere?

Multumesc
In sfarsit cineva care intelege ca aceste lucruri nu sunt tocmai marunte.Lumea nu intelege domnule avocat Lascoschi ca de la un lucru marunt iti poti pierde casa.
Referitor la executor cred ca au depus actiunea dupa ce au primit avizul tribunalului care oricum a fost dupa efectuarea platii.
Astazi am avut termen la tribunal si surpriza.....asociatia figureaza la o adresa diferita de cea la care locuiesc eu.
Adica asociatia este constituita la Strada XXXXX Nr 4 Bloc 4A care intre timp a devenit Nr 4A Bloc 4.
Banuiesc ca in acest caz asociatia avea obligatia sa faca demersurile pentru a se face modificarea de adresa.
Intrebarea mea este: daca adresa la care este constituita asociatia este diferita de cea la care locuiesc nu cumva asociatia si-a desfasurat activitatea in mod ilegal nemodificand adresa ?
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2016
erhabe, utilizator
erhabe a scris:
Intrebarea mea este: daca adresa la care este constituita asociatia este diferita de cea la care locuiesc nu cumva asociatia si-a desfasurat activitatea in mod ilegal nemodificand adresa ?

Asociatia de proprietari are un sediu, o adresa dar poate avea in componenta sa mai multe scari sau mai multe blocuri. Si normal ca fiecare apartament din aceste blocuri au adrese diferite fata de adresa sediului asociatiei tot asa cum fiecare apartament are adresa diferita fata de celelalte apartamente din asociatie.
Acum avand un proces pe rol, aveti posibilitatea sa prezentati dovada ca ati achitat debitele si terminati cu acest conflict.


Eu am prezentat chitantele ....problema este ca administratorul nu a actualizat soldul meu care este mult mai mare decat cel real.De aceea am mai avut procese cu asociatia pentru faptul ca imi sunt incluse sume pe care nu trebuie sa le platesc.Astfel inainte de anteriorul proces trebuia sa platesc aproape 50 de milioane iar instanta in urma expertizei m-a obligat sa platesc ceva mai putin de jumatate.Numai ca administratorul a zis ca o sa platesc tot acea suma de aproape 50 de milioane.Problema este acest administrator, pentru ca toate neregulile de la el pleaca.

Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2016
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Penalitati la hot. jud. Georgeta2016 Georgeta2016 Buna ziua, asociatia are o hot jud definitiva pentru un restantier in care se specifica suma care trebuie platita de acesta pt cotele de intretinere si suma ... (vezi toată discuția)
Executare silita din cauza datoriilor la intretinere opreaalina12 opreaalina12 Buna ziua. Am avut o datorie de 13500 la intretinere. Am fost dat in judecata pt suma de 67000 lei, insemnand datoria pana in ianuarie 2010. Ne-a venit ordinul ... (vezi toată discuția)