avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fond - granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fond - granituire

Buna , am nevoie de un sfat . in urma cu 8 ani , am cumparat un teren in apropierea orasului oradea , am inceput constructia viitoarei case , la 4 luni aprox dupa achizitionarea parcelei m am trezit cu citatie in calitate de parat , alaturi de alti oameni , vecini , care la randul lor au cumparat parcele de la acelasi vanzator si ei alaturi de vanzatori cu calitatea de parati . Cand am cumparat terenul mi s a spus ca nu sunt probleme cu el , afland apoi ca el ar fi fost instintat sa nu vanda si sa vina sa rezolve problema pe cale amiabila cu cel care ne a dat in judecata pe motiv ca i s ar fi furat metrii patrati din terenul lui (reclamantului) . Eu fiind plecat din tara nu m am putut ocupa de problema .
As dori sa stiu de ce ne a chemat pe noi cumparatori de buna credinta? , care ar putea fi solutia ? ce s ar putea intmpla negativ fata de situatia mea ?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: danut84 , utilizator 10:55, 2 Mai 2015
Solutia ar putea fi desfiintarea actului de vanzare cu consecinta repunerii in posesie a vanzatorului si dvs. sa fiti evacuati. Veti avea la indemana o actiune in despagubire pentru banii dati.
Contractul de vânzare cumpărare nu are cum să fie desființat.Care ar fi motivul?
Acțiunea în care este chemat forumistul este o acțiune în revendicare și grănițuire, acțiune obișnuită în care se vor stabili prin hotărâre jud. hotarele dintre proprietăți.
La data când ați cumpărat , era obligatoriu să se facă o schiță cadastrală care este anexă la contract..În contractul respectiv , în mod normal, sunt trecute punctele de contur stabilite în sistem STEREO 70 a imobilului cumpărat. puncte care delimitează lungimea segmentelor imobilului. și sunt arătați vecinii. Se va dispune o expertiză topocadastrală la care veți fi chemat .V-a chemat în calitate de pârâți pt. ca hotărârea ce se va da să vă fie opozabilă. ATENȚIE----dacă d-voastră nu sunteți vecin cu reclamantul(nu aveți vreo latură comună) puteți invoca lipsa calității procesuale.
Numai un avocat, să vadă actele și despre ce este vorba. În nici un caz nu se poate desființa contractul
Eu cand am cumparat terenul l am cumparat cu pud si puz , teren intravilan , la notar a declarat ca terenul nu se afla intr un litigiu sau alte probleme , am si nr de dosar , vad pe citatie ca se poate verifica situatia dosarului : Nr 2156/2006 prl :5042efdc
Fostul propietar a cumparat in zona o parcela mai mare pe care a fractionat o mai apoi in vreao 11 parcele , cu firma autorizzata topograf , schite aprobate de primarie
Dosar nr : 2156/271/2006

Alte discuții în legătură

Incredibil! o suprapunere de cadastre halucinanta! V7A7 V7A7 In 2003 am achizitionat un teren de 2400mp (initial extravilan) cu toate actele care trebuiau ,cadastru(in coordonate locale) intabulare in cartea ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren cu suprafata mai mare cu peste 10% decat in acte dorelbaiu dorelbaiu Buna ziua, Eu si sotia avem un imobil, casa si teren, dobandit de la parinti prin contract de vanzare cumparare cu 20 de ani in urma (1993). Terenul a fost ... (vezi toată discuția)
Rectificare schita cadastrala ContSters325113 ContSters325113 Supun atentie forumistilor urmatoarea speta: Am facut un antecontract pe o casa cu teren cu vanzatoarea care inca nu avea succesiunea facuta ...Am vazut ... (vezi toată discuția)