avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate fara cale de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate fara cale de acces

Buna ziua,

Vreau sa cumpar un teren intravilan, dar care nu are nici o cale de acces. Pur si simplu este inconjurat de alte terenuri (si alea fara cai de acces). As dori sa-mi spuna cineva: daca as cumpara acel teren, ar fi vreo posibilitate sa obtin o cale de acces? Primaria nu este obligata sa contruiasca un drum?

Cu speranta ca voi primi raspuns, multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: contaconta , utilizator 16:56, 1 Mai 2015
Puteți solicita drept de trecere .Daă nu puteți aranja amiabil cu unul dintre vecini să obțineți o cale de acces la drumul public, puteți apela la instanță.
Art. 617 Codul civil:
Dreptul de trecere
(1) Proprietarul fondului care este lipsit de acces la calea publică are dreptul să i să permită trecerea pe fondul vecinului său pentru exploatarea fondului propriu.
(2) Trecerea trebuie să se facă în condiţii de natură să aducă o minimă stânjenire exercitării dreptului de proprietate asupra fondului ce are acces la calea publică; în cazul în care mai multe fonduri vecine au acces la calea publică, trecerea se va face pe fondul căruia i s-ar aduce cele mai puţine prejudicii.
(3) Dreptul de trecere este imprescriptibil. El se stinge în momentul în care fondul dominant dobândeşte un alt acces la calea publică.

Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!! am un teren intravilan de 390 mp fără ieșire la ... Lucianf89 Lucianf89 Buna ziua!! Am un teren intravilan de 390 mp fără ieșire la drum public.Am fost la primărie și am cerut certificat de urbanism pe care l-am obținut ... (vezi toată discuția)
Teren retrocedat fara cale de acces mihaibisoceanu mihaibisoceanu Buna ziua, detin un teren retrocedat fara cale de acces, inainte de retrocedare accesul era pe un teren administrat de Romsilva.Romsilva este vecin pe 3 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. un locatar nu isi poate vinde apartamentul deoarece ... Adela Sturza Adela Sturza Buna ziua. Un locatar nu isi poate vinde apartamentul deoarece nu detine teren care sa ii permita intrarea in bloc. Constructorul sustine ca Asociatia de ... (vezi toată discuția)