avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Un locatar nu isi poate vinde apartamentul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Un locatar nu isi poate vinde apartamentul deoarece ...

Buna ziua. Un locatar nu isi poate vinde apartamentul deoarece nu detine teren care sa ii permita intrarea in bloc. Constructorul sustine ca Asociatia de locatari trebuie sa cumpere terenul care permite accesul in bloc. Este normal ca el sa fi vandut apartamentele farà calea de acces?
?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:11, 8 Martie 2023
E ceva stupid, dar nu mă miră.
Nu mai bine ar merge pe o actiune in instanta pentru drept de acces ( cu toate ca numai in Romania se poate face asta, sa cumperi un apartament intr-un bloc dar sa nu ai cale de acces catre el...).
Nu ar strica si un drum la primarie, cum au aprobat Procesul verbal de terminare a lucrarilor fara drum de acces? Dumnealor cum au intrat in acel bloc, cu acordul proprietarului terenului...?
Sau acesta a spus ca doneaza acel teren de acces si acum ar vrea si ceva bani...?

Asociatia sa contacteze un avocat si sa ceara in instanta drept de trecere ( art. 617-Cod civil).
Cu toate ca sunt sigur ca nu totul este ok acolo...
Art. 617. Dreptul de trecere
(1) Proprietarul fondului care este lipsit de acces la calea publică are dreptul să i se permită trecerea pe fondul vecinului său pentru exploatarea fondului propriu.
(2) Trecerea trebuie să se facă în condiţii de natură să aducă o minimă stânjenire exercitării dreptului de proprietate asupra fondului ce are acces la calea publică; în cazul în care mai multe fonduri vecine au acces la calea publică, trecerea se va face pe fondul căruia i s-ar aduce cele mai puţine prejudicii.
(3) Dreptul de trecere este imprescriptibil. El se stinge în momentul în care fondul dominant dobândeşte un alt acces la calea publică.

De ce asociatia?!?
Pentru ca toti proprietarii de acolo vor avea aceeasi problema daca vor sa vanda...
Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2023
Ionut.ion, utilizator
Dacă terenul de sub bloc era al statului sau al uat-ului si nu al vânzătorului, da, este normal
Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2023
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate fara cale de acces contaconta contaconta Buna ziua, Vreau sa cumpar un teren intravilan, dar care nu are nici o cale de acces. Pur si simplu este inconjurat de alte terenuri (si alea fara cai de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!! am un teren intravilan de 390 mp fără ieșire la ... Lucianf89 Lucianf89 Buna ziua!! Am un teren intravilan de 390 mp fără ieșire la drum public.Am fost la primărie și am cerut certificat de urbanism pe care l-am obținut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, detin o garsoniera intr-un ansamblu rezidential. problema ... paul18andrei paul18andrei Buna ziua, detin o garsoniera intr-un ansamblu rezidential. Problema e ca terenul din jurul blocului apartine dezvoltatorului care a pus o bariera de ... (vezi toată discuția)