detin o garsoniera intr-un ansamblu rezidential. Problema e ca terenul din jurul blocului apartine dezvoltatorului care a pus o bariera de intrare. El solicita 100 de lei pe luna pentru a furniza codul de acces. Eu nu vreau codul deoarece nu stau acolo si nu intru cu masina. Insa am intampinat probleme cand a trebuit sa mobilez si sa o utilez. E normal sa nu permita accesul celor de la mobila sau de la diverse firme de curierat?
latka
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Legal nu are voie sa faca asa ceva, interzice codul civil. Dvs. aveti drept de trecere, fara nici o obligatie :
CAPITOLUL III
Limitele juridice ale dreptului de proprietate privată
SECŢIUNEA 1
Limite legale
Art. 617
Dreptul de trecere
(1) Proprietarul fondului care este lipsit de acces la calea publică are dreptul să i să permită trecerea pe fondul vecinului său pentru exploatarea fondului propriu.
(2) Trecerea trebuie să se facă în condiţii de natură să aducă o minimă stânjenire exercitării dreptului de proprietate asupra fondului ce are acces la calea publică; în cazul în care mai multe fonduri vecine au acces la calea publică, trecerea se va face pe fondul căruia i s-ar aduce cele mai puţine prejudicii.
(3) Dreptul de trecere este imprescriptibil. El se stinge în momentul în care fondul dominant dobândeşte un alt acces la calea publică.
Servitute trecere
Aida2016
Are voie proprietarul fondului aservit sa imi ingusteze servitutea de trecere stabilita prin conventie?
Poate el sa hotarasca ,stingerea servitutii cu de la ... (vezi toată discuția)