avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute trecere

Are voie proprietarul fondului aservit sa imi ingusteze servitutea de trecere stabilita prin conventie?
Poate el sa hotarasca ,stingerea servitutii cu de la sine putere ,daca a existat o alta iesire provizorie intr-un teren viran ,cateva luni dar care acum nu mai exista(iesirea)?Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Aida2016 , utilizator 16:17, 28 Iunie 2019
Cazul se soluționeaza pe baza convenției.
Mergeți cu actul la avocat pentru a fi totul analizat daca aveti neclaritati.
cum s-a constituit servitutea: s-a instituit odată cu vânzarea, hotararre judecatoreasca?
este intabulata? sau este doar o conventie verbala?
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2019
Geanina DRIAN, Avocat
Este o conventie notariala,ulterioara vanzarii si este intabulata de aprox.20 ani.Multumesc.
Este bine sa stiti ca in caz de proces totul se face pe baza convenției.
Judecătorul va avea în vedere interpretarea convenției si argumentele părților.
Ii puteti face notificare prin avocat inainte de proces si poate ca rezolvați amiabil.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu se pune problema de amiabil.Nu ai cu cine discuta.Cand am mai discutat au negat dreptul de servitute zicand ca dreptul de proprietate conteaza,nu servitutea.Fac tot posibilul sa ne desfiinteze servitutea.

Alte discuții în legătură

Vecinul vrea să ne mute servitutea de trecere într-o parcare rezidențială. are dreptul să facă asta? Aida2016 Aida2016 Vecinul prin curtea caruia am servitute de trecere,si pe care nu o respecta,ne ameninta ca in momentul in care in spatele curtii mele se va deschide o parcare ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere liamic43 liamic43 Care ar fi temeiul de drept al proprietarului unui fond [u]aservit[/u] să solicite constituirea(obligarea ) unui drept de servitute sau stabilire limite ... (vezi toată discuția)