avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

buna ziua,tatal meu in septembrie 2010 a facut un imprumut la provident in valoare de 2000ron ,a achitat cateva rate iar dupa cateva luni au intervenit niste probleme de sanatate si nu si a mai putut achita ratele,in prezent din ianuarie 2015 a inceput sa primeasca instiintari de plata a imprumutului si a dobanzilor acumulate de la o firma de colectare debite si creante,in instiintari se specifica ,in urma neachitarii datoriei va fi executat silit ,poprire pe salariu,punerea in vanzare a bunurilor mobile si imobile.Contractul imprumutului a fost facut doar cu actul de identitate si adeverinta de salariat ,In prezent singurul bun al tatalui este locuinta si lucreaza pe un salariu minim pe economie . As dori sa stiu daca exista riscul sa i fie luata locuinta daca va fi actionat in judecata de catre firma de creante!!!multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:34, 1 Mai 2015
Buna ziua,

Daca se ajunge la executare silită atunci îi poate fi luat imobilul. Totuși, dacă a plătit doar câteva rate, e posibil ca datoria sa fie prescrisă. Dacă nu s-a făcut nici un act de executare și tatăl dvs nu a recunoscut datoria în ultimii trei ani atunci datoria sigur e prescrisă.

Succes,

multumesc frumos pentru raspuns!,inca vin instiintari de la firma de colectare,deci nu stiu daca datoria a fost prescrisa
Prescriptia intervine in 3 ani de la ultima plata.in principiu.

Nu se va executa imobilul daca datoria nu depaseste 10.000 lei, avand in vedere ca are un venit care poate fi poprit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dori7 dori7 Cum pot contesta o executare silita intervenita in urma neachitarii integral a unui imprumut la provident? Multumesc! (vezi toată discuția)
Executare silita de catre firma de recuperare Mircea Cristian Mircea Cristian Am primit o comunicare de la o firma de recuperare,prin care mi se solicita plata unei sume restante din anul 2009, de 298 lei,a unui imprumut pe care l-am ... (vezi toată discuția)
Credit provident cristina1112 cristina1112 Buna ziua, in 2010 am facut un credit la Provident, am platit cateva rate, apoi nu am mai avut posibilitatea de plata si nu am mai achitat nici o rata. De ... (vezi toată discuția)