avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... executare silita
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

executare silita

Cum pot contesta o executare silita intervenita in urma neachitarii integral a unui imprumut la provident? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 18:49, 25 Februarie 2017
Formulati contestație la executare.
Trebuie sa va incadrati (pt contestatie) in termen de 15 zile de cand ati aflat de executare
Multumesc! Dat fiind ca imprumutul a fost facut la provident in anul 2011 a fost platita suma imprumutata si o parte din dobanzi , nu ar fi fist posibil ca restul datoriei sa se prescrie? Mentionez ca suma imprumutata este de 3000 lei iar valoarea contractului este de 5733 lei. Din aceasta suma a fost achitat 3480 lei ramanand de plata 2253 lei. Data de incepere a contractului este 23. 02. 2011 iar durata este de 60 saptamani. Rata saptamanala este de 96 lei . deci sa platit timp de 35 saptamani din cele 60. Bani lor au fost platiti si chiar si o mica parte din dobanda. Intrebarea este: cum formulez contestatia? Ce ar trebui sa specific ? Ar fi drept sa fie prescrisa datoria?multumesc din suflet!
Termenul de prescriptie este de 3 ani dar,poate fi intrerupt prin:notificari ale executorului,recunoasterea datoriei,plata,dupa intrerupere incepe sa curga un nou termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprire pentru datorie de acum 9 ani Luciann739 Luciann739 Buna seara astăzi am primit o Proprire Pentru o datorie de acum 9 ani către firma Provident Mi a fost instituită proprietea pe conturile bancare! Nu ... (vezi toată discuția)
Refinantare Black ✋ Black ✋ Buna ziua am un împrumut Provident menționez că nu am întârziat niciodată. Nu pot beneficia de o refinantare din partea altor bănci fiindcă am gradul ... (vezi toată discuția)
Executare silita provident Joiana Joiana Buna ziua, am gasit astazi un plic de la biroul executorilor prin solicitarea creditorului urmaritor ultimo portfolio investment in legatura cu provident. Am ... (vezi toată discuția)