Buna ziua. Sunt unicul mostenitor al bunicilor mei. Din pacate nu am nici un act nici pentru terenuri si nici pentru casa. Intentionand sa vand casa si terenul, m-am lovit de problema lipsei actelor care, se pare, nu au mai fost actualizate, poate de 100 de ani (mostenirea este in Transilvania). Credeti ca esxista posibilitatea ca persoanele carora vreau sa le vand sa se inscrie in CF ca posesori de buna credinta a mostenirii mele, iar in termen de 5 ani, conform noii uzucapiuni (noul cod de procedura civila) sa devina proprietari pe tot ceea ce au folosit?
Va multumesc
Nu se poate asa ceva, adica cumparatorii nu au cum sa isi inscrie dreptul la cartea funciara pentru ca mai apoi sa invoce uzucapiunea imobiliara tabulara, adica cea de 5 ani. Trebuie ca dvs. sa rezolvati problema proprietatilor.
Uzucapiunea de 5 ani, tabulara cum ii mai spunem, are conditia esentiala ca persoana care uzucapeaza sa fie deja inscrisa in cartea funciara, dar inscrierea sa fi fost facuta fara o cauza legitima, adica in baza unui titlu de proprietate lovit de o cauza de nulitate, astfel efectul uzucapiunii de 5 ani, va fi validarea titlului respectiv. In plus, mai sunt si alte conditii.
Uzucapiune
henriettebondar
As avea cateva intrebari in legatura cu [b]uzucapiunea extratabulara[/b],avand in vedere ,,perioada de tranzitie,, de la Codul Civil din 1864 la Noul Codul ... (vezi toată discuția)