avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante la intretinere

Buna ziua.Am si eu o intrebare si nu reusesc sa ii gasesc raspuns.Am solicitat de la la asociatia de proprietari o hartie cu datoria ce o am la ei ptr a plati integral suma datorata lor.Mentionez ca am datori la ei din Februarie 2013 pana in prezent.Curios este faptul ca doamna administrator nu prea are timp sa imi faca socoteala.Unde as putea sa fac o reclamatie ptr acest lucru.Va rog ajutati-ma cu un raspuns
poate aveti dreptate in ceea ce spune-ti dar mi se pare totusi curios cum se face ca la o datorie de 6592.96 lei debit si penalitati sunt de 8274.62 lei.Iar la 13.000 lei debit penalitatile sunt de 3.000 lei.Nu vi se pare ca e ceva ineregula?ideea este ca in fisa de calcul ce apare la avizier penalitatile cant sunt 0.1% pe zi cand sunt 0.2% pe zi.Nu vi se pare ca e ceva dubios la mijloc?

Multumesc frumos de raspuns
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2015
Adriantot, moderator
@tataruion,
In primul mesaj ati vrea sa stiti ce datorii aveti catre asociatie, ca sa le platiti "integral".
Acum ne spuneti ca de fapt cunoasteti ce datorii aveti catre asociatie dar ca vi se pare a fi ceva in neregula. Sa incercam a deslusi situatia dupa ultima postare in care spuneti:
mi se pare totusi curios cum se face ca la o datorie de 6592.96 lei debit si penalitati sunt de 8274.62 lei
.
Este posibil ca suma afisata drept datorie sa fie mai mica decat suma afisata drept penalizari, daca s-au facut plati partiale si sumele incasate s-au scazut doar din debit, aceasta fiint in avantajul restantierului.
Iar la 13.000 lei debit penalitatile sunt de 3.000 lei.Nu vi se pare ca e ceva ineregula?

Nu mi se pare a fi ceva in neregula. Depinde de procentul aplicat, de vechimea debitului, de modul de scadere a platilor partiale...
in fisa de calcul ce apare la avizier penalitatile cant sunt 0.1% pe zi cand sunt 0.2% pe zi.Nu vi se pare ca e ceva dubios la mijloc?

Nu mi se pare ceva dubios deoarece asociatia, prin hotararea adunarii generale poate modifica procentul de penalizari de la o perioada la alta si normal ca administratorul sa aplice noul procent de la data hotararii. Intr-o perioada de 3 ani pot fi 3-4-7 adunari generale cu tot atatea modificari ale procentului de penalizari. Important este sa fie pana in maxim 0,2%/zi.

sunte-ti cumva si administrator in vreo asociatie de proprietari?Vad ca aveti numai raspunsuri in favoarea lor
Mi se pare ca ati primit raspunsuri corecte si obiective , in niciun caz raspunsuri din care sa avantajeze sau sa ia partea celor din administratie .

Daca vi se pare ca nu aveti un administrator competent propuneti sa fie schimbat cu unul mai competent .

Daca ar fi dupa mine daca doriti sa beneficiati de drepturile dumneavoastra ca proprietar ar trebui mai intai sa va indepliniti obligatiile , cea mai importanta fiind plata lunara a cotelor de intretinere .

Cel mai des intalnit lucru este ca restantierii sa fie tot ei cei nemultumiti de situatia din asociatia de proprietari , exact ca si in cazul dumneavoastra , imediat ati dorit sa faceti o reclamatie , vina este tot a administratorului ca nu v-a actionat in judecata la 3 luni de neplata a intretinerii si nu se mai ajungea in situatia asta .

Ca raspuns la intrebare , va duceti la casierie si achitati totata suma restanta . Pe chitantele eliberate veti vedea ce ati platit .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati intretinere SicaD SicaD Buna ziua, Sunt in situatia in care am cerut asociatiei de proprietari sa-mi explice cum se calculeaza penalitatile de intarziere. Eu consider ca nu sunt in ... (vezi toată discuția)
Penalizarea restantelor laurentiuo laurentiuo nu am mai platit asociatia de ceva timp acumulandu-se astfel, o suma totala de plata cu tot cu penalitati in valoare de 12.000 lei. pe lista de plata pt luna ... (vezi toată discuția)