@tataruion,
In primul mesaj ati vrea sa stiti ce datorii aveti catre asociatie, ca sa le platiti "integral".
Acum ne spuneti ca de fapt cunoasteti ce datorii aveti catre asociatie dar ca vi se pare a fi ceva in neregula. Sa incercam a deslusi situatia dupa ultima postare in care spuneti:
mi se pare totusi curios cum se face ca la o datorie de 6592.96 lei debit si penalitati sunt de 8274.62 lei
.
Este posibil ca suma afisata drept datorie sa fie mai mica decat suma afisata drept penalizari, daca s-au facut plati partiale si sumele incasate s-au scazut doar din debit, aceasta fiint in avantajul restantierului.
Iar la 13.000 lei debit penalitatile sunt de 3.000 lei.Nu vi se pare ca e ceva ineregula?
Nu mi se pare a fi ceva in neregula. Depinde de procentul aplicat, de vechimea debitului, de modul de scadere a platilor partiale...
in fisa de calcul ce apare la avizier penalitatile cant sunt 0.1% pe zi cand sunt 0.2% pe zi.Nu vi se pare ca e ceva dubios la mijloc?
Nu mi se pare ceva dubios deoarece asociatia, prin hotararea adunarii generale poate modifica procentul de penalizari de la o perioada la alta si normal ca administratorul sa aplice noul procent de la data hotararii. Intr-o perioada de 3 ani pot fi 3-4-7 adunari generale cu tot atatea modificari ale procentului de penalizari. Important este sa fie pana in maxim 0,2%/zi.