avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PFA - probleme cu calitatea de asigurat sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PFA - probleme cu calitatea de asigurat sanatate

Am PFA la norma de venit inregistrat in Prahova. Din 2011este singura mea sursa de venit. Am platit totdeauna impozitele si contributiile datorate la timp, fie la ghiseul ANAF Prahova, fie prin virament bancar.
Cu toate acestea ori de cate ori am nevoie de o adeverinta de la casa de sanatate ma trezesc ca nu figurez ca asigurat.
Chiar si in acest moment, cand verific pe internet apare ca nu sunt asigurat.

Acum trebuie sa imi iau cardul de sanatate. Dincolo de problemele pe care ma astept sa le am la obtinerea acestuia, care va fi rostul lui daca apoi chiar si acest card va arata in mod incorect ca sunt neasigurat.

Ce pot sa fac ca sa nu mai am aceste probleme? Cei de la Casa de asigurari au spus sa duc si la ei o copie a chitanetei de plata ori de cate ori fac platile.... Adica dupa ce fac cozile de la ANAF sa mai ingros una si la ei.

Pe cale juridica pot face ceva?

Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:24, 3 Mai 2015
Asa este, aveti dreptate, este o catastrofa functionarea acestei case a asa-ziselor asigurari de sanatate in toata tara, la fel ca si alte institutii din Romania. Dar, v-ati fi asteptat la altceva, avand in vedere penalii care le-au populat in ultimii 25 de ani? Revenind la problema, nu aveti la dispozitie niciun mijloc juridic pentru a-i constrange cumva, veti fii sicanat de sistem pe termen nedefinit de acum inainte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizarea bazei de date a casei de sanatate rdpfa rdpfa Buna ziua, Sunt PFA si sunt cu platile la zi in ceea ce priveste contributiile obligatorii. Totusi, la Casa de Sanatate (din Iasi) figurez ca neasigurata. Mi ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate andreeeeea123 andreeeeea123 Buna seara! Nu stiu daca am selectat categoria potrivita pentru postarea acestei intrebari, insa am o problemuta. Lucrez intr-o unitate de stat (Invatamant) cu ... (vezi toată discuția)
Asigurare in sistemul public de sanatate flary23 flary23 buna seara, o persoana fara venit poate face contract de asigurare in sistemul public de sanatate? unde se face acest contract la ANAF sau la CASA DE ... (vezi toată discuția)