avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu pot respecta legea!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu pot respecta legea!

O asociatie s-a autodesfiintat de catre unul din membrii comitetului executiv, care a demis presedintele (asa a consemnat procesul verbal), nu are presedinte, nu are comitet executiv. Acel membru al c. ex. s-a autointitulat IMPUTERNICIT si a incheiat un contract cu o firma de profil, pentru administratia financiara, tehnica si curatenia blocului. Imputernicitul refuza sa indeplineasca functiile pe care le-ar indeplini un presedinte. Nu ii poti adresa nici o cerere- caci nu este presedinte, dar nici nu ai cui sa adresezi vreo cereere, sau o contestatie, deoarece ADMINISTRATORUL-firma nu are acest rol, conform legii 230/2007. Nu am vazut contractul cu firma si nu stiu daca imputernicitul avea calitatea de a-l semna. Totusi, a fost imputernicit de o asa zisa adunare generala. Pentru probleme de asociatie cui ma adresez? Imputernicitul refuza sa primeasca, sa asculte, firma nu are calitatea. Legea nu prevede, dar ma obliga in schimb sa adresez cereri, pentru care sa am confirmari, sau semnaturi de primire de la presedinte. Un sfat, va rog.
Cel mai recent răspuns: courvoisier , utilizator 12:58, 3 Mai 2015
Daca nu ati vazut contractul cu firma de administrare, nu aveti presedinte, nu aveti comitet, atunci cui platiti cotele de intretinere, cine va plateste facturile?
Dumneavoastra va achitati cotele cuiva care va emite o hartie (ca nu o pot numi chitanta), care nu stiti de unde sa il luati?
Daca imi dati adresa vin si eu cu un chitantier si incasez si eu macar cateva milioane!
Luati legatura cu firma de administrare si cereti contractul, vedeti cine l-a incheiat, cine se da presedinte si va adresati sectiei de politie de care apartineti pentru a cere lamuriri, asta daca nu rezolvati cu cei din Primarie care se ocupa de asociatiile de proprietari (si cred ca nu rezolvati nimic cu ei, vin la servici ca sa aiba unde sa plece de acasa).

Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Articolul 10 Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
Am mai auzit asemenea lucruri.
Ce-a mai corecta abordare ar fi la nivelul as. de proprietari, respectiv AG a membrilor - dar daca ziceti ca s-a tinut o asa-zisa AG si s-a hotarat ceva, este mai greu.
Apoi, "imputernicitul" dvs. nu poate decat in AG sa faca propunerea de a schimba membrii com. ex., deci si a presedintelui. Daca asa ati hotarat... Oricum as. prop. nu poate functiona multa vreme fara conducere.
Sigur, firma de administrare nu are cum sa se amestece in treburile interne ale as. prop.

In alta ordine de idei, ar trebui sa mergeti in audienta la primaria locala, la biroul/serviciul care se ocupa de as. loc/prop. din localitate, sa-i cheme la ordine pe reprezentantii as. prop. din care faceti parte.
Trebuie sa mai vorbiti si cu alti vecini care sunt deranjati de cele aratate in mesaj si cu ajutorul primariei, schimbati mersul lucrurilor spre normalitate.
Succes!
1.Teoretic- firma incaseaza SI on line, practic, nici nu raspunde la corespondenta. Imputernicitul, daca ii dai telefon si te anunti, iti incaseaza, scrie o chitanta neconforma, in usa ap , fara program de incasare. Firma nu se arata-doar lista de intretinere o vad.
2. Probabil imputernicitul plateste. 3. Nu va dau adresa, a avut grija vechiul presedinte cu apr. o suta de milioane-vechi. 4. A fost iertat cu 3 cuvinte II CONSIDERAM CHELTUITI! 5. Asa cum spuneti, politia si primaria, am doctorat in sesizari si ei inh raspunsuri gen PYTHIA. pe care isi primesc salariile si isi vad de afaceri. Stiti zicerea Cherchez la femme? La acestia este cautati hotul, este singurul de la care puteti obtine ceva (care sa va bucure sufletul). Asa ca, nu de ce spuneti dv vin la serviciu...Sper sa primesc si un raspuns folositor de la un avocat fara simtul umorului. Va multumesc pentru sinceritate, iar la citatul cu art.10 din Legea inutila 230/2007 raspund: SI CE???

1. AGA cu pers. care nu cunosc legea, accepta sa auda ca fondul NU MAI ESTE, nu intreaba cat a fost, nu cer predarea gestiunii CONTABILE a presedintelui care 7 ani a fost FACTOTUM in bloc. 2. Au hotarat, dar pot hotara orice caci nici imputernicitul nu cunoaste legea- cu toate ca a fost membru in c.ex. ani de zile. S-a imputernicit numai pt a plati facturi si a incasa banii+ a semna contractul cu firma de administrare. 3. Vor sa desfiinteze asociatia. 4. Demersurile prevazute de lege le-am facut (cu dovezi) pe langa prim/cons.pop si politie permanent timp de 7 ani. Acum le pot trimite un PV cu afirmatia ca se considera ca nu mai exista nici fond de rulment nici de reparatii (cel din incasare penalitati de 0,2%), pentru a-si evalua atitudinea. 5. Fara conducere, Legea 230/2007 prevede ca nu se poate sta decat pana la alegerea unui nou presedinte, dar nu specifica anume CAT TIMP!
6. Sa vorbesc cu alti vecini? La acest moment nu mai pot sa ma asculte, interesul lor, ca participanti prin semnaturi la toate matrapazlacurile, nu pot decat sa ramane stransi uniti in jurul conducatorului iubit, chiar daca ar fi doar un imputernicit, fost membru C.EX.
Astept un sfat, pana atunci, voi scrie in paralel mailuri atat catre firma cat si catre imputernicit si voi afisa cererile/contestatiile. Poate intr-un final aflu cine raspunde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare mitzmi mitzmi Poate o asociatie de proprietari sa fie REPREZENTATA in justitie in conditiile in care nu are presedinte (are un imputernicit din dec.2014), nu are comitet ... (vezi toată discuția)
Legalitatea functionarii administratorului si a cenzorului cu contract de prestari servicii. floyd floyd Buna seara tuturor celor de la Avocatnet.ro. Anul trecut la Ad.Gen. a Asoc.de Propr. a condominiului in care detin o proprietate, a fost ales un alt Com.Exec. ... (vezi toată discuția)
Actualizare incheiere de sedinta 123321123 123321123 incheierea de sedinta privind infiintarea asociatiei de proprietari nu a fost actualizata cu noile organe de conducere alese deciziile adoptate de comitet ... (vezi toată discuția)