Buna ziua, Este foarte ajutator ca persoanele care sunt in situatii dificile sa fie servite cu informatii certe emise de Dvs. Intrebarea mea este urmatoarea: Daca la dezbaterea unei succesiuni nu se prezinta unul dintre parti (de exemplu sotul decedatei, iar persoana descendenta pierde timpul astfel), cine va plati cheltuielile de instanta pentru ca sotul decedatei sa fie citat pentru succesiune? Va multumesc anticipat pt. raspuns.
De la inceput trebuie sa stiti ca reclamantul este cel ce plateste taxele judiciare de timbru . Dupa principiul cel care cere acela plateste.
Daca dezbaterea succesorala se va face pe calea unei actiuni in instanta, procedura de citare se efectueaza de catre persoanele desemnate de catre instanta pentru acest scop. Nu veti plati pe o anume persoana pentru acest lucru. Important este ca procedura de citare sa fie facuta corect si sa existe la dosar dovada citarii acestuia. Este optiunea lui daca se prezinta sau nu la instanta. In procesele civile nu este obligatorie prezenta la instanta a paratului. O data procedura legal indeplinita, procesul de dezbatere a succesiunii se va desfasura indiferent daca paratul este sau nu prezent, fizic, in sala de judecata.
Multumesc mult pentru raspuns. Daca persoana citata nu se prezinta la dezbaterea succesorala in instanta, ulterior va primi prin posta certificatul de mostenitor cu privire la cota parte care i se cuvine?
Succesiune la notar
alexcs_1
Buna seara, am o problema legata de succesiunea deschisa la notar, in urma decesului tatalui meu (23 martie2015), fiind unic fiu. Am deschis succesiune la ... (vezi toată discuția)