avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Demers legal pentru evacuarea unei tabere de rromi ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Demers legal pentru evacuarea unei tabere de rromi amplasata pe un teren viran

Buna ziua,

Locuiesc la periferia Bucurestiului, intr-o zona de case.
In ultima vreme, la aproximativ 200 de metri de locuinte, si-au intemeiat tabara mai multe familii de romi, tabara ce se mareste de la luna la luna.
In plus, in ultima perioada a crescut si numarul infractiunilor in zona.

Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile legale ce trebuiesc urmate, in scopul evacuarii acestei tabere.

As vrea sa stiu de asemenea care ar fi institutiile la care ar trebui sa apelam (primarie generala, primarie de sector, politie, etc.).

Ajuta o reclamatie semnata de toti locatarii din zona? Daca da, cum ar trebui redactata aceasta reclamatie?(m-ar interesa un model, daca exista)

Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2015
utilizator_2015_05_04, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 18:31, 9 Mai 2015
Apelati la toate autoritatile, politie, jandarmerie, primarie, garda de mediu, minister de interne.

Pentru reclamatie descrieti situatia de fapt (infractiuni, mizerie, etc.) iar autoritatile trebuie sa va comunice daca cele reclamate se confirma si ce masuri au fost dispuse daca a fost cazul.
Nu cred ca aveti calitatea de a obtine inlaturarea lor din acel amplasament.
Mergeti la primarie si sesizati in scris.
Politia ii poate amenda dar amenzile banuiesc ca nu ii intereseaza.
Aveti toata calitatea de a inlatura "gunoiul" din preajma Dvs. !
Ca bun cetatean contribuabil aveti toate calitatile si va trebui sa le folositi !
Pana ce autoritatile vor reactiona ( autoritati platite din taxele si impozitele Dvs. ) va sfatuiesc sa vb cu toti vecinii sa organizati paza si patrulare cetateneasca...
S-a facut in SUA, Africa de Sud si alte tari unde bunurile si traiul unor oameni decenti erau amenintate de diverse "grupuri" din apropiere...
Din pacate, organele statului nu misca nimic in astfel de cazuri. Ati spus periferie si teren viran. Daca aveti drum prin zona, treceti pe strada Vulturilor in apropiere B-dul Unirii. Onor organele statului n-au vrut sa-i discrimineze pentru ca au ocupat 2 trotuare si le-au adus si toalete ecologice. Cam de vreo 7-8 luni... Sesizari au fost fara numar. Discriminatii by default sunt tot fara numar.

Cam cu asta se mananca statul roman si organele lui... Stat de drept, bineinteles.
Ce a arătat d-l avocat mai sus , din păcate este adevărat.
Fiind domeniu public doar primăria are dreptul să solicite evacuarea acestora de pe proprietatea publică.
Poliția intervine dacă faptele acestora se înscriu în cele specificate în L.61/1991 . Statul dacă ar îndrăzni să ia vreo măsură ar vui universul că se face discriminare, Vedeți ce se întâmplă în taberele din Franța, Anglia, Norvegia-ultimul caz-au intrat în casa unei persoane plecate de mai mult timp și s-au instalat bine mersi.
Opinia publică ar avea un cuvânt de spus dar imediat ar sări mapamondul și i-ar căina . Prin urmare ne învârtim într-un cerc vicios care măcar bine că se întinde și în afara tării și probabil acolo să se ia măsuri(la ei va fi mai ușor) -ai noștrii sunt cetățenii noștri.și murim cu ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcarea din fata blocului mereu blocata Alina_Maria000 Alina_Maria000 Buna ziua, Locuiesc la bloc in apropierea unei piete. La intrarea in parcare, politia rutiera a amplasat semul \\\\"INTERZIS cu exceptia locatarilor\\\\"dar ... (vezi toată discuția)
Sa nu se mai ridice masinile, daca in zona respectiva nu sunt locuri suficiente de parcare! cristinama cristinama Oare nu exista dreptul la parcare? De ceva vreme primaria din sectorul 6 s-a gandit sa revolutioneze parcarile pe Iuliu Maniu. S-au chinuit sa puna paouri cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot opri vecinul de pe calcan sa-si suprainalte casa acoperindu-mi geamul de lumina? Diana Macarascu Diana Macarascu Buna ziua, Casa soacrei mele are calcan cu o alta casa, iar pe acest calcan exista doua geamuri de lumina (din constructia originala 1920, plan cadastral ... (vezi toată discuția)