avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonus de performanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonus de performanta

Buna ziua,

Am nevoie de opinia d-voastra in legatura cu dreptul meu de a primi (sau nu) bonusul de performanta. Conjunctura este ca sunt in perioada de preaviz, in 3 zile o sa ma mut la alta companie si as dori sa stiu daca sunt indreptatita legal sa merg mai departe sau sa renunt- compania pentru care inca lucrez m-a privat de dreptul de a primi bonusul de performanta pentru activitatea desfasurata in 2014, explicatia lor fiind faptul ca mi-am inregistrat demisia inainte de calcularea sumelor de bonusare si ca politica interna precizeaza ca in cazul acesta nu se primeste nimic- comunicare verbala.
Am cerut o explicatie in scris, astazi am primit in sfarst un raspuns, managerul de HR a copiat o clauza din contractul meu individual de munca, care suna asa:" Bonus de performanta- In urma indeplinirii obiectivelor sin tintelor de performanta individuala si avand in vedere si rezultatele generale ale societatii raportate la Planul Operational. Angajatul poate beneficia de un bonus de performanta in serviciu, conditiile de eligibilitate, valoarea si frecventa de plata fiind stabilite de Societate in conformitate cu politicile interne ale Companiei.Astfel, bonusul de performanta nu reprezinta un drept garantat al salariatului".
Incerc sa primesc o copie/ varianta de politica interna de aici, dar nimeni nu imi raspunde si nu e un lucru pe care sa il gasesc pe Intranetul companiei, nu sunt deloc transparenti pe partea aceasta.

Mentionez ca evaluarea mea pt. 2014 a fost "intalneste asteptarile", deci mai incadrez in conditiile de eligibilitate, compania a avut rezultate satisfacatoare, toti colegii mei au primit bonus, inclusiv o alta colega care e si ea in perioada de notificare (doar ca demisia ei a fost depusa mai tarziu).

Ce pot face in cazul acesta? Ma consider neindreptatita, si total nemultumita de raspunsurile primite pana acum si de suportul inexistent din partea depart. de resurse umane.

Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Evaluare profesionala pe un post nou vivianna vivianna Buna, Am 3 intrebari pt dvs: 1) legislatia muncii prevede faptul ca evaluarea se poate face numai dupa un minim de cel putin 6 luni pe postul respectiv in ... (vezi toată discuția)
Plata bonus dupa demisie nrobert13 nrobert13 Buna ziua, as avea si eu nevoie de sfaturi in legatura cu acest subiect.la firma la care am lucrat exista un bonus anual de performanta, stipulat intr-un ... (vezi toată discuția)
Bonus la salariu aldeea12 aldeea12 Buna ziua, lucrez intr-o companie nationala unde angajatul se recompenseaza in functie de performante cu salariu si BONUS. Ei ne trimit un plic (nu are data, ... (vezi toată discuția)