avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonus la salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonus la salariu

Buna ziua,
lucrez intr-o companie nationala unde angajatul se recompenseaza in functie de performante cu salariu si BONUS. Ei ne trimit un plic (nu are data, semnatura) prin care nu informeaza care sunt criteriile pe care trebuie sa le indeplinim pt a primi acest bonus. Banii sunt primiti in plic, nu virati pe card ca si salariul.

Am intrebat daca exista un document in cadrul companiei cu detalii suplimentare despre acest bonus si mi s-a zis ca nu.
Este legal acest bonus? Cum pot verifica daca se platesc impozite pentru el?

Problema mea este ca desi indeplineam criteriile, nu am primit bonusul pe motiv ca mai exista un obiectiv pe care nu l-am atins. Acel obiectiv l-au introdus in 2016 (cand am primit plicul cu acele criterii, am observat ca au mai introdus un criteriu), dar remuneratia era pt anul 2015 (cand obiectivul acela nu exista), foaia neavand data nu am avut cum sa demonstrez ca atunci nu exista acea clauza. Ei spun ca era si atunci, eu stiu sigur ca nu era.

Firma a zis ca singurele acte la care am acces sunt Contractul individual de munca si Regulamentul de ordine interna in care nu scrie nimic despre acest bonus si crietriile in baza caruia se obtine.

Cum sa procedez? Am vreo sansa sa demonstrez ca in 2015 erau altele criteriile?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2016
aldeea12, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 23 Martie 2016
Puteti demostra cu ajutorul celorlalti colegi care pot sustine acelasi lucru ca si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criterii de evaluare a activitatii profesionale ludeea ludeea Buna ziua Stie cineva daca au aparut norme de aplicare referitoare la criteriile de evaluare a activitatii profesionale ? Am gasit pe internet Criteriul din ... (vezi toată discuția)
Firma la care lucrez oferă un bonus bianual de performanță, iar o condiție de acordare este să nu ai un concediu medical mai mult de 10 zile consecutive. este legal acest criteriu? cRz1989 cRz1989 Buna ziua! Firma la care lucrez ofera un bonus bianual de performanta; o conditie de acordare a acestuia este sa nu ai un concediu medical mai mare de 10 zile ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta imp angajatorului. am sanse? Eleonora.I Eleonora.I În urma înaintării cererii mele de demisie în data de 29.11.2018, am fost înștiințat că, deși în data de 28.11.2018 mi-a fost aprobat bonusul anual, ... (vezi toată discuția)