avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pauza intre contractele de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pauza intre contractele de munca

A dori sa stiu daca un contract de munca inceteaza intr-o anumita data si pana la incheierea unui nou contract de munca trec 4 zile sau chiar mai mult, eu ca si angajat sunt obligat sau ar trebui sa merg ca sa imi platesc contributiile sau exista alte plati care ar trebui sa le fac pentru acest interval in care nu am contract individual de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:47, 4 Mai 2015
Nu sunteti obligat , insa asa ceva puteti face numai daca doriti sa aveti continuitate la stagiile de cotizare pentru pensie, somaj si sanatate.
Exista si o legel pe care puteti sa mi-o spuneti, ca sa pot verifica mai amanuntit? Eu stiu ca trebuie sa treaca un interval de timp mai mare de pauza intre contracte ca sa se aplice acest lucru...
Nu exista text de lege pentru asa ceva .

Insa perioadele de intrerupere intre contracte nu constituie vechime in munca si stagii de cotizare la pensie , somaj etc.

Art.16 alin.4 C.mun. prevede ca, munca prestata in baza unui c.i.m. constituie vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interuperea intre doua contracte de munca doriacristina doriacristina Buna ziua As dori sa va solicit niste informatii cu privire la ceea ce inseamna intreruperea intre 2 contracte de munca. Asa numita: intrerupere in carnetul ... (vezi toată discuția)
Norma de 4 ore romania/norma 4 ore italia ? volvera volvera Cum este luata in considerare la vechime perioada in care am lucrat cu norma de 4 ore, atat in Romania cat si in Italia ? Mentionez ca urmez sa ma angajez ... (vezi toată discuția)
Probleme incheiere contract de munca tudordan83 tudordan83 Buna ziua, Urmeaza sa imi inchei contractual de munca cu firma actuala si sa semnez pentru o alta firma. Intrebarea mea este: daca exista o pauza de o ... (vezi toată discuția)