avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trecerea unui teren mostenit pe Inteprindere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trecerea unui teren mostenit pe Inteprindere Individuala

Buna ziua.
Am nevoie de ajutor in urmatoarea situatie.
Mama trebuie sa mosteneasca un teren.
Au inceput procedurile pentru asta.
Problema este ca ea, are un credit neachitat la banca , motiv pentru care nu poate lua terenul pe numele ei pentru ca risca sa ii fie executat.
Eu, am niste probleme cu cateva datorii, mai mici.
Acum problema se pune astfel:
Mama vrea sa imi dea mie terenul pe care il mosteneste.Din ce am discutat cu un notar, nu prea avem ce face decat un contract vanzare-cumparare intre mama si mine imediat dupa ce intra in posesia terenului, pentru ca banca sa nu apuce sa puna sechestru. problema aici este ca va trebuii sa achitam impozitul pentru vanzare raportat la pretul de lista. exista vreo alta metoda sigura prin care ea sa imi dea mie terenul fara sa poata fi atacata de catre banca ?
Auzisem ceva despre o 'promisiune de bun viitor' sau ceva de genul.

Acum, dupa ce gasim o metoda ca terenul sa treaca in posesia mea, ca sa fiu linistit as prefera sa iau terenul pe Inteprinderea Individuala al carui titular sunt.
Pot lua terenul pe II? Daca da, ca bun al II-ului, terenul poate fi executat in cazul in care, eu ca titular sunt executat?

Merci de ajutor.

Alte discuții în legătură

Casa construita pe teren fara act de proprietate prostimea prostimea Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Pe scurt situatie e cam asa. Cumnatul meu a promis ca le construieste o casa in valoare de 800 milioane parintilor ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare aaa123 aaa123 tatal meu doreste sa cumpere de la fratele lui o suprafata parte de teren dintr-o suprafata mai mare. problema e ca momentan niciunul dintre ei nu au banii ... (vezi toată discuția)
Somatia de sechestru missyver missyver Am un teren pe care am primit o somatie de sechestru, invocat de un creditor. Ideea este ca nu detin banii respectivi, dar am gasit o persoana care imi poate ... (vezi toată discuția)