avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare-cumparare

tatal meu doreste sa cumpere de la fratele lui o suprafata parte de teren dintr-o suprafata mai mare. problema e ca momentan niciunul dintre ei nu au banii necesari pt asta. pt a face cadastrul pe toata suprafata, apoi pe suprafata pe care o vinde, plus actele,etc. pana vor avea bani vor amandoi sa faca un act de mana de vanzare cumparare, ca sa nu treaca timpul si sa se "amestece" copiii fratelui tatalui meu. intrebarea este daca ar avea vreo "VALOARE JURIDICA" acest act de mana, si cam ce ar trebui sa contina el in mod strict ca sa fie "bun"? as gasi pe vreun link un model de astfel de contract de vanzare cumparare de "mana"? multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:51, 12 Septembrie 2010
Buna ziua!
Nu va recomand sa incheiati un astfel de document , pt ca pot aparea probleme ulterior ... Chiar daca o sa coste este de preferat sa incheiat un act in forma autentica ......
In privinta bunurilor imobiliare, forma ceruta de lege pentru vanzare-cumparare este actul autentic incheiat la notariat. In urma actului de mana incheiat, nu aveti nici un drept de proprietate asupra terenului.
Pot incheia linistiti un antecontract (promisiune de vanzare-cumparare). Daca promitentul cumparator va achita intreg pretul si daca va lua terenul in posesie, fiii promitentului vanzator nu vor avea altceva de facut decat sa respecte actul. Ulterior, chiar si dupa decesul promotentului vanzator, tatal dumneavoastra poate promova o actiune in prestatie tabulara.

Luati totusi legatura cu un avocat inainte de incheierea actului.

e nul absolut ca valoare juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cati ani e valabil un contract de vanzare cumparare facut de mana cu martori chana chana si daca dupa expirarea contractului de vanzare cumpare tranzactia este considerata nula?,,va multumesc (vezi toată discuția)
Precontract versus contract sub semnatura privata nicolae242 nicolae242 buna ziua, ma numesc manea nicolae si as dori sa stiu contractul de vinzare cumparare sub semnatura privata este acelasi lucru cu precontractul de vinzare ... (vezi toată discuția)
Care e diferenta? molita molita care e diferenta intre un act sub semnatura privata si un anecontract de vanz-cump? (vezi toată discuția)