tatal meu doreste sa cumpere de la fratele lui o suprafata parte de teren dintr-o suprafata mai mare. problema e ca momentan niciunul dintre ei nu au banii necesari pt asta. pt a face cadastrul pe toata suprafata, apoi pe suprafata pe care o vinde, plus actele,etc. pana vor avea bani vor amandoi sa faca un act de mana de vanzare cumparare, ca sa nu treaca timpul si sa se "amestece" copiii fratelui tatalui meu. intrebarea este daca ar avea vreo "VALOARE JURIDICA" acest act de mana, si cam ce ar trebui sa contina el in mod strict ca sa fie "bun"? as gasi pe vreun link un model de astfel de contract de vanzare cumparare de "mana"? multumesc!
Buna ziua!
Nu va recomand sa incheiati un astfel de document , pt ca pot aparea probleme ulterior ... Chiar daca o sa coste este de preferat sa incheiat un act in forma autentica ......
In privinta bunurilor imobiliare, forma ceruta de lege pentru vanzare-cumparare este actul autentic incheiat la notariat. In urma actului de mana incheiat, nu aveti nici un drept de proprietate asupra terenului.
Pot incheia linistiti un antecontract (promisiune de vanzare-cumparare). Daca promitentul cumparator va achita intreg pretul si daca va lua terenul in posesie, fiii promitentului vanzator nu vor avea altceva de facut decat sa respecte actul. Ulterior, chiar si dupa decesul promotentului vanzator, tatal dumneavoastra poate promova o actiune in prestatie tabulara.
Luati totusi legatura cu un avocat inainte de incheierea actului.