avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pontaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pontaj

Am revenit cu o parte din subiectul cu sarbatorile legale si anume cea referitoare la pontaj si anume daca refuz sa ma semnez in datele pe care mi le dau ei, mentionez ca lucrez in domeniul alimentatiei publice si patronii sunt tineri si nu stiu sau se fac ca nu stiu ca pentru aceste zile legale libere se dau liber in urmatoarele 30 de zile sau se platesc 100 %. Daca in CIM am semnat pentru sporul de weekend de 5 lei pe luna, pot face o sesizare la ITM ca nu respecte legile din codul muncii. Intreb deoarece lucrez tot al doilea weekend inclusiv sambata si duminica cate 13 ore fara nici o bonificatie, iar la pontaje nu am fost atenta daca weekendurile in care am lucrat am avut de semnat ca le aduce o data la 2 luni. Vreau sa stiu ce pot face daca nu sunt trecuta la pontaj in weekendurile in care am lucrat si in sarbatorile legale libere,pot refuza semnarea pontajului sau daca il semnez si in zilele de weekend pot sa spuna ca am gresit eu datele din pontaj? Ce pot face la pontaj?

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu semnez pontajul? crissty15 crissty15 Am revenit cu o parte din subiectul cu sarbatorile legale si anume cea referitoare la pontaj si anume daca refuz sa ma semnez in datele pe care mi le dau ei, ... (vezi toată discuția)
Zile lucrate sambata sau duminica si neplatite scor.pio scor.pio Daca angajatorul (in cazul meu statul) nu plateste zilele lucrate in weekend (nu le platea nici inainte, cu atat mai putin acum cand ne mai taie si din ... (vezi toată discuția)
Pontaj anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : salariat care are prog de munca de L-V cate 8 h, si mai face si ore suplimentare. In zilele de ... (vezi toată discuția)