Am urmatoarea situatie. In 27 februarie am convenit cu un partener de afaceri sa fac un transport pt el. Marfa trebuia sa aiba 900 kg iar pretul convenit a fost de 355 euro+TVA . Cind masina a ajuns la incarcare marfa era mult mai grea conditii in care am convenit cresterea tarifului cu inca 100 de euro, plata urmand a se face dupa descarcare. In data de 30 martie am emis factura in valoare de 455 de euro. Factura ia fost trimisa iar dupa indelungi insistente legate de plata astazi ma anunta ca el nu vrea sa plateasca decit 355 de euro.
Am o intrebare si eu. Exista vreun termen legal in care ar fi trebuit sa respinga factura? sau poate asa oricind sa hotarasca ca nu ii mai convine?.
Mentionez ca intelegerea asupra cresterii tarifului a fost una strict verbala in scris existind doar cea initiala ce prevedea tariful de 355 euro si greutatea de 900 kg, iar pe CMR este trecuta greutatea reala care a avuto marfa
V-a notificat in scris ca respinge factura?
Aveti convenit un termen de plata?
Daca nu va plateste la termenul convenit veti avea posibilitatea sa va recuperati banii prin toate caile legale dupa trecerea termenului.
termenul de plata era 30 martie iar dupa insistentele mele astazi a trimis un email in care ma anunta ca nu mai vrea sa plateasca decit suma initiala si imi cerea sa refac factura
deci faptul ca de 35 de zile nu a respins factura nu echivaleaza cu acceptarea ei? Pe mailurile in care am stabilit pretul initial e trecuta si greutatea iar pe documentul de transport greutatea e net mai mare deci clar se justifica cresterea de pret.
Si mai exista o varianta in lumea transporturilor....... sa ii incarci rau platnicului o marfa de pe o alta firma si sa ti se tot strice masina citeva saptamani pina se hotaraste ca a "uitat" de vechea neplata si o va plati cu tot cu penalizari. Nu e nici legala nici principiala dar parca is satul de oameni fara cuvant si unii sio chiar merita
Emailul de refuz a fost trimis inainte sau dupa implinirea termenului de plata?
Refuzul facturii trebuia facut pana la data la care factura devine exigibila adica pana se indeplineste termenul de scadenta.
Trebuie sa va ganditi daca merita sa cheltuiti mai mult de 100 EUR intr-un proces de lunga durata cu finalizare incerta sau sa trageti concluzia ca nu toti "profesionistii" sunt profesionisti iar pe viitor sa fiti mai atent la incheierea contractelor. Ce e scris ramane scris!:)
Se poate o intrebare
samsarul
am o firma de transport,deci anunturi de mica publicitate,efectuez transport pt o firma ce plateste altei firme cu cec,eu ca transportator duc cecul,cecul nu ... (vezi toată discuția)