avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Viena
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Viena

Saptamana care a trecut, am fost la Viena.
Este un oras in care nu ai cum sa te plictisesti.
De la muzee, expozitii, concerte de muzica clasica la plimbari pe Dunare, parcuri de distractii si multe alte puncte turistice.
Poate fi una dintre alegerile pe care le puteti face pentru a va recreea si relaxa.

Laura Saed
Psihoterapeut
Consilier/Consultant Business
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 23:31, 29 Iulie 2009
Multumim pentru recomandarea dvs.! Intr-adevar este un oras frumos in care merita sa-ti petreci vacanta indiferent ca este vara sau iarna...
Multumim stimata colega pentru mesaj si sugestie.Am fost la Viena si intr-adevar merita.=D>
Doamna, sunteti mortala! Oare traim in aceeasi tara? Aparent, da si va mutumesc si eu pentru recomandare.
As vrea acum sa va explic de ce Viena este, pentru mine, functionar public intr-o institutie a statului, la fel de aproape ca planeta Jupiter.

Sa povestesc, nu-i asa, o zi in care ma duc doar la birou, fara a mai trebui sa suport si salile instantelor sau judecatorii. Activitatea specifica instantelor ar trebui sa-mi placa dar nu mai este asa de cativa ani buni. De cand am constatat, de exemplu, ca Onorata pronunta o sentinta civila atunci cand este investita cu solutionarea unei actiuni motivata in drept pe dispozitiile art. 580 ind. 3 Cod procedura civila, deci ar trebui sa pronunte o incheiere irevocabila.

Dar sa revin la birou. Ziua incepe, la fel ca pentru multi altii, dupa ore de blocaj in trafic, fie in tramvai, fie in taxi. Depinde de perioada, respectiv de banii pe care ii am. Ce sa fac, nu conduc si nici nu vreau sa invat vreodata sa conduc pentru ca nu vreau sa-mi incep ziua injurandu-ma cu niste necunoscuti in intersectiile Bucurestiului.

Deschid calculatorul, verific dosare. Telefonul incepe sa sune, aproape fara oprire. Pe usa intra... ultimul zvon referitor la viitorul director, adus de colega de la serviciul X. Se aude c-ar veni, de la 1 iulie, dar nu se stie cine!
Spre dupa-amiaza, o colega de la serviciul Y ne spune ca nu mai vine, ca institutia asta este o responsabilitate prea mare, ca totul merge prea prost ca sa vina aici.

Duc recursuri la semnat. Pe coridoare este plin de oameni care transmit acelasi lucru: nemultumire.
Directorul adjunct zice: "Vreau semnatura lui X pe ultimul exemplar."
Eu zic: "Nu e legal". El zice: "Stiu, dar asa vreau eu; nu vreau sa am discutii cu X".
Ma duc cu mapa la plimbare, pentru ca asa vrea directorul adjunct! Usa lui X este incuiata. Intru din birou in birou pana o gasesc pe X, care ar vrea sa poarte o discutie cu mine pe marginea Codului de procedura civila, cu care nu are nimic in comun.

Pana la urma, semneaza. Ma intorc in biroul directorului adjunct, care vorbeste la telefon despre banii pe care nu-i are ca sa plateasca factura pentru curent electric. Factura institutiei, fireste! Il aud spunand ca este pentru prima oara cand se afla in aceasta situatie. Inchide telefonul si-mi spune ca nici bani pentru hartie nu are, in viitor sa scot recursurile fata-verso. Si, pentru linistea mea, probabil, imi spune ca luna aceasta se vor da numai salariile, niciun ban in plus, in timp ce semneaza recursurile fara sa le citeasca.

Pe drumul spre birou, cineva ma intreaba unde o poate gasi pe doamna... Maricica. Ii raspund ca nu stiu unde si sunt apostrofata "dar pentru ce sunteti platiti?".
In birou ma asteapta un teanc de lucrari noi. Verific citatiile, sa nu fie termene maine. Verific si adresele instantelor ca sa nu gasesc vreo solicitare sub sanctiunea amenzii judiciare.

Ma apuc din nou de recursuri. Caut un act normativ dar, surpriza, programul legislativ nu este actualizat. Oare tot din cauza banilor? Norocul meu este ca-l gasesc accesand Avocatnet.
A trecut de mult ora terminarii programului si constat, oare a cata oara, ca nu am rezolvat nici jumatate din ceea ce-mi propusesem dimineata sa rezolv, deci mai stau. Plec cu ultima colega, spre seara.

Acasa ma asteapta singura Viena pe care se pare ca mi-o pot permite anul acesta: forumul Avocatnet. Anul acesta, pentru mine, este radical diferit de anii trecuti, in primul rand din punctul de vedere al timpului liber.

Dar, cine stie ce vor aduce anii viitori? :)

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Eu cred ca ne stresam singuri si intram in panica aiurea. Colega care a deschis discutia a avut intentia de a ne descreti fruntile stresate si de a ne vinde un pont in legatura cu o posibila viitoare vacanta. Totul depinde de bani si de timpul liber: cine nu are, poate sta acasa! Daca nu va place meseria aleasa, atunci cautati altceva!
D-na Gabriela, daca imi permiteti pot sa va spun ca mai exista o sansa si pentru cei ca noi(un job aproximativ la fel cu al dv am si eu :">) cu o planificare buna pot sa va spun ca o excursie la Viena nu m-a costat in exact 400 euro pentru 2 peroase cu absolut tot inclus (hotel, masa, intrare la muzee, distractie, etc)......eu zic ca nu asa o suma mare ......dar necesita ceva agitatie rezervari pe net la pensiune vizita la info turist pentru cupoane, mancare de la fast food, nu restaurant pe centru.......asa ca nu va pierdeti speranta se poate....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la functie de conducere mishumilea66 mishumilea66 Buna seara, Am si eu o nelamurire si daca ma puteti ajuta v-as fi profund recunoscator. Sunt inginer chimist intr-o societate comerciala foarte cunoscuta. ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca si desfacere contract skagul skagul Prin prezenta va relatez urmatoarele in data de 10.07.2015 am fost de servici schimbul ii incepand cu ora 14 si 30 de minute.am ajuns la munca m-am semnat ... (vezi toată discuția)
Rezolvare reclamatii magazin avocatnet n_silviu n_silviu Doamnelor, domnilor, dragilor de la avocatnet, Toata stima pentru site, toata furia pentru magazinul online si modul de tratare a clientului. Ce se intampla ... (vezi toată discuția)