avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Achizitie auto sh de la pf in scopul dezmembrarii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Achizitie auto sh de la pf in scopul dezmembrarii

Buna ziua,
tocmai am infiintat o II , in sistem real, neplatitor TVA,avand ca activitate principala dezmemrari auto. In acest sens, pana la data infiintarii II am cumparat, ca PF , un nr de 3 masini avariate, de la diverse pers fizice, in baza unui act de vanzare cumparare de mana. Intrebarea mea este cum trebuie sa procedez corect ca sa trec aceste auto de pe PF pe II?
totodata as vrea sa intreb cum se procedeaza din punct de vedere fiscal, in situatia in care, doresc sa achizitionez din UE astfel de masini pt dezmembrare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elenaC74 , utilizator 08:54, 6 Mai 2015
Din ce imi dau seama dvs. desfasurati o activitate neautorizata. Ca sa puteti dezmembra masini trebuie sa detineti autorizatie de mediu, autorizatie de la RAR si aviz de la politie. Riscati amenzi foarte mari de pana la 50.000 ron si chiar dosar penal daca din greseala dezmembrati o masina ce se dovedeste a fi furata. In spatele unei astfel de activitati stau o gramada de documente iar un simplu act de v-c de mana nu e suficient.
multumesc pt raspuns cu toate ca nu acesta era raspunsul pe care il asteptam, tin sa precizez ca toate autorizatiile sunt in ordine mediu, rar, dsv, poitie, Nelamurirea mea priveste aspectul strict contabil .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara auto sh in scopul dezmembrarii elenaC74 elenaC74 Buna ziua, tocmai am infiintat o II , in sistem real, neplatitor TVA,avand ca activitate principala dezmemrari auto. In acest sens, pana la data infiintarii ... (vezi toată discuția)
Amenda garda de mediu basarabionut basarabionut Buna seara. Am un ii pe dezmembrari auto,mi-a iesit autozatia de mediu si pe data de 3 octombrie imi expira cele 90 de zile in care ar fi trebuit sa merg la ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma administrator sau asociat imputernicit,....etc? ContSters81838 ContSters81838 In primul rand salutare tuturor As vrea sa ma ajutati daca se poate in urmatoarea problema: Eu sunt administratorul unei societati srl in care detin 98% ... (vezi toată discuția)