avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Am doua deduceri personale din impozit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Am doua deduceri personale din impozit

Buna ziua. Sunt angajata la o firma S.R.L. din 29.09.2014, cu norma intreaga, si la o institutie de invatamant, din 9.09.2014, cu 10 ore/saptamana - prof.suplinitor in baza notei examenului de titularizare 2014. La semnarea actelor de angajare la firma S.R.L. am intrebat daca mi se aplica deducere personala din impozit, iar raspunsul a fost negativ, spunandu-mi-se ca se aplica acest drept salariatilor incadrati cu salariu mai mic de 1000 ron. La semnarea actelor de angajare in invatamant mi s-a cerut redactarea de mana a unei cereri privind acordarea acestei deduceri. Intrucat stiam ca nu mi se mai opreste in alta parte aceasta deducere, am redactat cererea care a fost atasata dosarului. In prezent, sunt insarcinata in 32 de saptamani, fiind in concediu maternal. In ziua depunerii concediului maternal la firma S.R.L. am aflat, cu stupoare, ca inca de la inceput mi s-a calculat deducerea personala din impozit. Am solicitat, verbal, recalcularea salariului, atat firmei, cat si institutiei de invatamant unde sunt profesor. raspunsul a fost acelasi: nu se poate face aceasta recalculare deoarece nu poate fi schimbat contractul individual de munca care specifica, prinytre altele, si salariul. Va rog sa imi spuneti ce trebuie facut, care sunt pasii de urmat. Mentionez ca sunt dispusa sa achit orice venit necuvenit care mi-a fost acordat.
Cel mai recent răspuns: mea culpa , utilizator 11:06, 5 Mai 2015
In primul rind mergeti la fisc si intrebati pe CNP-ul dvs la persoana care se ocupa de persoane fizice,declaratii 205 daca sunt ceva necorelatii pe acest CNP si in functie de acest raspuns vor decurge restul ca sa stati linistita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am doua deduceri din impozit ssimionescu ssimionescu Buna ziua. Sunt angajata la o firma S.R.L. din 29.09.2014, cu norma intreaga, si la o institutie de invatamant, din 9.09.2014, cu 10 ore/saptamana - ... (vezi toată discuția)
Cum pot muta deducerea de copil in intretinere de la un parinte la altul? Bettystroe Bettystroe :\"> Trebuie sa ii fac sotului o cerere, precum ca vrem sa nu mai beneficieze el de deducerea pentru copil si sa beneficiez eu. Va rog sa ma ajutati cu un ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratia de deducere a impozitului nyusziful nyusziful Buna ziua, am urmatoarea intrebare, daca ma puteti lamuri va rog: daca un salariat a adus dovezi ca are sotul / sotia nesalarizat si neindemizat in ... (vezi toată discuția)