avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curte comuna cu spatiu public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curte comuna cu spatiu public

Buna,

Am urmatoarea situatie: sunt coproprietar impreuna cu varul meu la o casa. In aceeasi curte, perete in perete mai este o casa. Curtea e comuna, iar spatiul aferent este in proprietatea mea (si a varului) o parte, iar cealalta parte este in proprietatea primariei. Proprietarul celeilalte case nu are nimic din curte legal, ci doar terenul de sub casa.
Intrebarea mea este ce trebuie sa fac ca sa incerc sa intru in proprietatea intregului spatiu aferent curtii (deci si pe partea care momentan apartine primariei Cluj)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 17:45, 7 Mai 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti situatia juridica a terenului de la primarie si mergeti la un avocat cu actele si cu temeiul in care doriti asta. Sper ca aveti o motivatie in spate, ca nu ajunge sa vreti acel teren. Si eu vreau terenul vecinului, insa nu merge asa.
Multumesc
Dacă este domeniul public al statului, acesta nu se poate vinde, dacă este domeniul privat al primăriei, acesta, prin hotărâre de consiliu poate să scoată la vânzare respectiva suprafață(prin negociere sau licitație) iar d-voastră ați avea drept de preemțiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren aferent casa sarar sarar am titlu de proprietate pt un teren de180mp pe care este constrita casa in suprafata de cca 100 mp. acest teren este delimitat de vecin printr-un gard ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, inchiriez o suprafata de teren (curte), de un an si ... Horvathcrl Horvathcrl Buna ziua, inchiriez o suprafata de teren (curte), de un an si jumatate de la primarie, aflata in indiviziune, reprezentand terenul curte aferent imobilului ... (vezi toată discuția)
Dilema intre teren in folosinta si teren in proprietate spynyx spynyx Am o problema la a carei solutionare as avea nevoie de ajutorul dvs: Am un apartament, proprietate personala, intr-un imobil-bloc care are si curte. ... (vezi toată discuția)