avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impunerea anuala contributia de asigurari sociale de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impunerea anuala contributia de asigurari sociale de sanatate

Eu, in anul 2012 am realizat venituri in urma unui contract de colaboare cu o societate, in valoare de 168 roni.
Aceasta suma a fost singura realizata pe parcursul intregului an 2012, nu am avut niciun contract de munca, nici alta forma de angajare.
In data de 30.04.2015 am primit de la ANAF o decizie de impunere pentru plata CASS care ma instiinta ca, conform calcului, la salariul minim, adica 700 roni, cu valoarea de 39 roni/luna (contributie CASS) am de plata suma de 468 de roni pentru anul 2012.
Intreaga suma realizata a fost de 168 de roni, de unde sa scot eu aceasta diferenta?
Va rog sa ma ajutati sa-mi recomandati, daca exista vreo prevedere in Codul Fiscal din 2012 care anuleaza, reglementeaza aceasta anomalie (dupa parerea mea)?
Din punctul meu de vedere este o aberatie, un nonsens.
Multumesc anticipat celor care imi vor da o mana de ajutor.
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 15:06, 5 Mai 2015
Aceasta aberatie pentru anul 2012 a functionat sub doua legi Legea 95/2006 pana la 30-06-2012 si Legea 571/2003 de la 01-07-2012.
Anaf aplica totusi art.296^27 C.F pentru tot anul iar prevederile acestuia sint extrem de clare in acest sens.
Deci nu exista nici un temei legal pentru a face o contestatie decat cel mult faptul ca au emis aceasta decizie cu intarziere ,legea spune ca trebuia emisa in anul fiscal urmator.
Fiind in aceasi situatie ma simt lezat in interese intrucat datorita emiterii cu intarziere nu am putut beneficia de serviciile medicale aferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere anuala anaf vasi_patrusel vasi_patrusel De cateva zile, mama mea a primit prin posta, de la ANAF \\"Decizia de impunere anuala pentru plata CASS\\", conform careia trebuie sa plateasca 468 ... (vezi toată discuția)
Student dator la anaf pentru sanatate in 2012 davidioana davidioana Buna ziua! Am primit de la ANAF o instiintare ca sunt datoare 468 de lei pentru neplata contributiei de asigurari sociale de sanatate din anul 2012. mentionez ... (vezi toată discuția)
Decizie anaf BALAN_ELENA BALAN_ELENA Buna ziua. In anul 2012 am avut un venit de 168 RON proveniti din vanzarea unei cantitati de fier vechi din gospadaria proprie. In decembrie 2014 am primit de ... (vezi toată discuția)