avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Fixare termen fara regularizare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Fixare termen fara regularizare

O situatie cel putin ciudata.
Am trimis prin email catre judecatorie o contestatie la executare ca sa fiu in termen.
Am precizat ca voi depune numarul suficient de exemplare si taxa de timbru dupa ce aceasta imi va fi comunicata.
Normal urma procedura de regularizare.
In loc de aceasta mi s-a dat termen la cca o luna in sedinta publica.
De curând am primit citatie prin care mi s-a pus in vedere taxa de timbru datorata, sa depun cererea pentru comunicare parti si înscrisuri.
Parca ar fi dupa vechiul cod pr.civ.
Nu trebuia urmata procedura de regularizare?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:33, 6 Mai 2015
Pentru celeritate, la contestatiile la executare, unele instante fixeaza termen, dispun citarea si pun in vedere achitarea taxei si depunerea inscrisurilor.
Daca nu va indepliniti obligatiile, se anuleaza in sedinta publica.
Art. 716 Cod procedură civilă a fost modificat prin Legea nr. 138/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative conexe și are în prezent următorul cuprins:
ART. 716
Procedura de judecată
(1) Contestaţia la executare se judecă cu procedura prevăzută de prezentul cod pentru judecata în primă instanţă, care se aplică în mod corespunzător, dispoziţiile art. 200 nefiind aplicabile în acest caz.
(...)

Prin urmare, în cazul contestațiilor la executare nu se mai parcurge procedura de regularizare. Însă să știți că așa s-a procedat mereu în contestațiile la executare.
Ptr.contestatia la executare,potrivit modificarilor aduse prin Legea nr.138/2014, nu se mai aplica prev. art.200 privind procedura regularizarii,astfel ca,trebuie sa va conformati dispozitiilor instantei,in caz contrar este posibil ca instanta sa anuleze cererea,sau sa suspende judecarea cauzei potrivit art.242(1) NCPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanþa nu a fixat încã primul termen andrufl andrufl Buna ziua, Acum cateva luni am introdus o actiune de avacuare a unor bunuri aflate pe proprietatea mea. Cam la doua luni, am primit de la instanta o ... (vezi toată discuția)
Dosar de succesiune la judecatorie florinaaaaa florinaaaaa Buna ziua! am depus un dosar la judecatorie pentru dezbaterea unei succesiuni intre mine si cei 3 frati deoarece 2 dintre acestia nu au fost de acord sa facem ... (vezi toată discuția)
277 codul muncii - refuzul de a face plata pana la recurs = infractiune? andra1234 andra1234 intrebare: un angajat a castigat in instanta drepturi salariale, societatea nu a primit inca hotararea judecatoreasca astfel incat sa o poata contesta ... (vezi toată discuția)