avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Am fost in concediu medical din luna noiembrie 2013 pana in aprilie 2015,dupa care m-am pensionat pe caz de boala. La cate zile de concediu de odihna am dreptul la plecarea din societate ?in anul 2013 am efectuat tot concediul de odihna, in anul 2014 nu am efectuat nici o zi si la fel si in 2015. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:26, 5 Mai 2015
1. Din Codul muncii:

Art. 145
...

(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
...

(6) Salariatul are dreptul la concediu de odihna anual si in situatia in care incapacitatea temporara de munca se mentine, in conditiile legii, pe intreaga perioada a unui an calendaristic, angajatorul fiind obligat sa acorde concediul de odihna anual intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care acesta s-a aflat in concediu medical.

2. Asadar aveti dreptul la concediu de odihna pe anul 2014 si pe anul 2015 (numai pentru lunile pana la data incetarii raporturilor de munca).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate zile de concediu de odihna imi revin dupa intoarcerea din concediu de crestere a copilului? baloghandi baloghandi Buna ziua! Am nascut in iulie 2014 si in iunie 2015 m-am intors la lucru. In contractul meu de munca figureaza 21 de zile de concediu de odihna pe an, din ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna și concediu medical Cherechesaurica@gmail.com Cherechesaurica@gmail.com Am fost în concediu de boala din septembrie pana în prezent am dreptul la concediu de ohihna pe aceste luni (vezi toată discuția)
Concediu odihna ptr concediu medical matei11 matei11 Buna ziua Am o salariata care intra in concediu medical Sarcina si lauzie in luna aprilie. A venit cu o cerere de concediu odihna ptr anul 2017 -. Cum ii ... (vezi toată discuția)