avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Nelamurire inregistrare bani de serviciu
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Nelamurire inregistrare bani de serviciu

Buna ziua! Am unele nelamuriri in ceea ce priveste operarea intrarilor si iesirilor de sume pe casa de marcat. Eu am inteles asa:
1) la inceputul zilei sau in timpul zilei se introduc100 ron in casa bani de rest > intrarea se marcheaza in casa de marcat, fara a se intocmi DP/DI
2)la inceputul zilei sau in timpul zilei se introduc in casa 300 ron bani pentru plata unui furnizor fara a intocmi DP/DI si se opereaza incasare 300 ron

3) in timpul zilei, se incaseaza de la clinti pe bon fiscal 200 ron sise plateste un furnizor 400 ron> se marcheaza iesirea in casa de marcat nu se face DP/DI, chitanta primita dela furnizor fiind document justificativ.
4) in timpul zilei, se trimite un angajat sa cumpere marfa cu banii din casa > se face iesirea din casa de marcat si se intocmeste DP pe numele persoanei care pleaca cu banii.
5) daca am bani de rest 100 ron, vanzare 400 ron, pot achita unui furnizor 500 ron , primesc chitanta, opererez chitanta in casa de marcat si la bani in sertar o sa am o ron. ;
6)seara mai scot din sertar cei 100 ron introdusi dimineata?
Va rog sa ma corectati unde nu am inteles cum trebuie.
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: ContSters232561 , utilizator 11:36, 6 Mai 2015
De la 1. la 5. da.
6. Nu mai scoateti deloc la sfarsitul zilei acei bani care i-ati introdus dimineata ca bani de rest. Chiar daca ar fi un alt exemplu numeric,pe raportul z pe care-l scoateti la sfarsitul zilei apar separat incasarile din zi si banii din sertar (unde sunt cumulate valorile incasarilor zilei si cu banii de rest introdusi dimineata).
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2015
george-neagu, moderator
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rulaj casa marcat smndraghici smndraghici Buna ziua, Incasez prin casa de marcat si la sfarsitul zilei scot Z, dupa care predau banii catre casieria centrala pe baza de monetar si DP. Acum mi s-a ... (vezi toată discuția)
Cum procedam corect in cadrul intreprinderilor individuale Subcinschi Subcinschi Buna ziua, 1. Cum procedam atunci cand lasam bani in casa din ziua precedenta pentru a putea da rest a doaua zi, cum ii batem in casa de marcat, trebuie cod ... (vezi toată discuția)
Justificarea sumelor introduse in casa de marcat mikitud mikitud Buna ziua Conform noilor reglementari privind casele de marcat sumele introduse in casa de marcat necesare pentru rest si pentru platile din ziua respectiva ... (vezi toată discuția)