Buna ziua! Imi puteti spune ce se poate face in cazul in care un produs are la raft un pret, iar in casa de marcat pretul este mai mare? Mi s-a intamplat de multe ori si, de fiecare data, mi s-a dat posibilitatea ori sa platesc pretul mai mare ori sa renunt la produs. Este normal, nu ar trebui sa platesc pretul afisat la raft? Exista o lege care are prevederi in acest sens si, daca da, care?
Dar in cazul in care sunt la raft produse care nu au pretul afisat ce se intampla? Am patit recent, am intrebat 3 lucratori comerciali despre pretul produselor si toti m-au trimis la cititrul de coduri de bare, care, de multe ori, nici nu functioneaza. Ce se poate face in aceste cazuri, pur si simplu renunti la produs sau mergi la cititor? Dar daca sa spunem ca unele produse se vand in mai multe locuri intr-uhn hypermarket, nu trebuie sa fie pretul afisat in fiecare loc?
Si eu am patit asa. Le am zis ca daca mai gasesc asa ceva platesc cat e la raft.
Practic oferta de pret trebuie platita si nu ce au ei in casa.
Dar...nu am mai avut chef alte dati ca ma grabeam.
La o floare au avut ei dreptate si mi au dovedit ca nu acela era pretul.
Era alta floare la acel pret.
Deja se enervase lumea dar eu vroiam sa ma lamuresc.
Mai erau si niste vecini la coda ca blocasem casa initial dar le - am dat drumul pana la urma.
Cand patesc astfel de situatii, platesc produsul, intru iar in magazin si mai verific pretul, daca am dreptate il fotografiez, apoi merg la relatii clienti si ii reclam ca am fost pacalit. Daca am timp, chiar ma distrez pe seama unei astfel de situatii. Sa stiti ca cei de la magazinele mari incearca sa rezolve astfel de situatii pe cale amiabila. De obicei situatia se desfasoara dupa urmatorul tipar: prima data se ofera sa-mi faca retur la produs si sa-mi ramburseze suma platita. Eu le spun ca produsul este platit, este proprietate personala si refuz sa-l inapoiez. In acest moment este chemat un sef de raion sau un superior, nu stiu exact. Dupa ce se consulta intre ei, de regula se ofera sa-mi ramburseze diferenta de pret. Eu accept formal aceasta varianta, dar cand imi inmaneaza banii refuz sa-i primesc invocand ca nu pot sa primesc bani "la negru" fara sa fie insotiti de un document justificativ. Aici se rupe filmul, nu stiu ce sa mai creada si nici ce sa faca in continuare, de regula mai cheama 2-3 persoane care cred ei ca se pricep si incearca tot felul de variante. Pana la urma, dupa ce ma plictisesc, le las cei 2-3 lei rezultati din diferenta "sa-i imparta intre ei" si plec