avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... In ce conditii se prescrie obligatia de plata a unei ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

In ce conditii se prescrie obligatia de plata a unei sume castigata in instanta?

Daca o persoana fizica este obligata de instanta la plata unor sume unei alte persoane fizice, exista termen de prescriere? Chiar daca exista actiune de executare judecatoreasca?

Si cum este in cazul unei amenzi? Se prescrie sau nu?

PS: Va rog sa-mi raspundeti numai daca stiti despre ce e vorba.
Cel mai recent răspuns: MB31 , utilizator 08:18, 6 Mai 2015
Daca s-a inceput executarea, in principiu datoria nu se prescrie. Pe codul vechi (executarile silite incepute inainte de octombrie 2014), era posibil ca executarea sa se perime. Adica creditorul sa nu depuna diligente in recuperare si astfel sa nu se mai continue cu executarea.
Daca nu a fost pusa in executare, dreptul de a cere executarea se prescrie in 3 ani.
In fiscal termenul de prescriptie este de 5 ani.
Multumesc ptr raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere executare silita Catherina Catherina Buna ziua , am castigat in instanta un proces cu banca .Adica mai exact un contract de credit cu ipoteca s-a constatat ca s-a prescris si in acelasi timp ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie creditul? anul acesta sau in 2018? badcatro badcatro in 2008 am luat un credit de nevoi personale pe 10 ani. in anul 2011,luna noiembrie banca a cerut executarea silita a creditului.i s-a incuviintat cererea,dar ... (vezi toată discuția)
Executare silita- termen de prescriptie credit garantat cu ipoteca mmmm75 mmmm75 as vrea sa stiu daca prescrierea in termen de 3ani este valabila in cazul in care sa garantat cu ipoteca imobiliara (vezi toată discuția)