avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Politia locala si respectarea legii
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Politia locala si respectarea legii

Extras din HG 1332/2010 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a politiei locale

Art. 31
(1) Pe timpul desfasurarii activitatilor de serviciu, pe raza comunelor, a oraselor, a municipiilor, a sectoarelor municipiului Bucuresti, personalul politiei locale poate folosi autovehicule cu insemnul distinctiv "POLITIA LOCALA", urmat de denumirea unitatii/subdiviziunii administrativ-teritoriale din care face parte. Literele care compun inscriptia trebuie sa fie de culoare neagra, pe fond alb, si sa aiba aceleasi dimensiuni.
(2) Insemnele nu trebuie sa creeze confuzii cu denumirea altor institutii sau autoritati publice si sunt amplasate pe toate laturile autovehiculului, portiere, portbagaj si capota, pentru a fi vizibile din orice pozitie.
(3) Autovehiculele de patrulare sunt echipate, in mod obligatoriu, cu dispozitive de iluminare pentru emiterea de semnale speciale de avertizare luminoasa, de culoare albastra si cu mijloace speciale de avertizare sonora.

Ma uit in Bucuresti si doar cei de la Politia Locala sector 1 respecta legea.

In rest toti de la toate sectoarele precum si cei de la Politia Locala a Municipiului Bucuresti nu avand masinile inscriptionate neconform cu legea, pe langa intrebarea ce e de facut, vin si cu o alta problema dusa la extrem.

Nenea politistul Local imi face semne sa opresc el fiind intr-o masina neinscriptionata conform legii, sunt sau nu obligat sa opresc?

Cel mai plauzibil mi s-ar parea sa nu opresc si sa apelez 112 sa solicit sprijun din partea Politiei Romane deoarece cineva care incearca sa isi aroge calitati oficiale incearca sa ma opreasca in trafic.

Pentru cine nu stie cele mai multe masini ale diverselor politii locale sunt inscriptionate cu Albastru si de multe ori scrie POLITIA cu font mult mai mare decat LOCALA adica neconform cu legea


Gresesc sau nu.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:43, 5 Mai 2015
Politistii locali au o problema de identitate ca si cei de la politia rurala.
Ar fi trebuit sa le puna numele rangeri sau sherifi pentru a se deosebi de politia nationala.
Abuzeaza de functia de "politist" utilizand atat masini cu insemne similare politiei nationale cat si in aplicarea sanctiunilor care sunt in sarcina politiei rutiere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

amenda si 3 pct penalizare pentru viteza depașită cu 25 km in localitate. onofreiana onofreiana Buna ziua, In ziua de 08.12.2019 , orele 16 .00 , am fost opriti de un domn politist , acesta ne-a intrebat... daca stim ca am depasit limita de viteza ... (vezi toată discuția)
Hcl legata de parcarea masinilor "pe firma"! nicolaie.s nicolaie.s Consiliul local Suceava a adoptat HCL 333/25.10.2017 in care se prevede ca \"4. Articolul 7 se completează prin introducerea alin. (4), cu următorul ... (vezi toată discuția)
Radar neinscriptionat cu viteza ilegala JulianP JulianP Buna ziua, Am fost \'prins\' cu o viteza de 119km/h. in limita de 60km/h, de o masina de politie neinscriptionata (cu radar, fara girofaruri). Dupa ce am ... (vezi toată discuția)