avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... M-am lasat inselata, imi asum consecintele materiale ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

M-am lasat inselata, imi asum consecintele materiale dar nu teroarea psihica

Buna ziua,
Nu stiu exact daca ma incadrez bine in sectiunea aleasa pe forum.
Mi-au trebuit 2 luni sa fiu in stare sa va scriu si sa va impartasesc experienta mea. Va rog sa nu imi faceti morala, mi-am facut eu destula, bine ca am scapat de cosmarurile avute. Rusinea nu se mai pune la socoteala fata de celelalte sentimente.
Sunt pensionara, cu studii postliceale, de obicei foarte rationala, pragmatica. Am fost factor activ la lucrarile de renovare de acum 4 ani ale apartamentului nostru si la recentele lucrari de renovare ale tuturor conductelor din subsolul blocului. Stiu ce inseamna o autorizatie de constructie si ce inseamna sa lucrezi legal cu o firma prestatoare, ce inseamna un deviz si o factura. Spun acestea deoarece nu inteleg cum am ajuns sa fac o prostie rusinoasa si costisitoare.
Acum doua luni am mers la tara, unde sotul meu si sora lui au mostenit casa parinteasca, nelocuita de 9 ani, scoasa la vanzare de peste un an(din cauza neintelegerilor dintre mostenitori). Casa a fost recent sparta iar curtea si anexele jefuite in repetate randuri de tot ceea ce se putea .
A intrat in curte un tigan cu oferta de burlane pentru acoperis. Tehnica de marketing si oferta foarte insistenta si avantajoasa a tiganului m-au facut sa accept o lucrare pe care nici in gand nu voiam s-o fac, in ciuda opozitiei sotului meu. Totul s-a desfasurat verbal, fara sa ma asigur cat voi plati in final.
Daca nu ar fi trist pentru mine, as zice ca e chiar de ras ceea ce a urmat: spre sfarsitul lucrarii am fost atentionata de suma ce urma s-o platesc.Acest lucru a functionat ca un dus rece, m-a adus la realitate si am sistat totul.
Pe scurt, mi s-a cerut suma de 5200 Ron.Da! 52 000 000 lei vechi. Am spus ca voi evalua lucrarea cu un expert si voi plati cat costa real lucrarea.
Ce a urmat , discutiile si tensiunea existenta nu mai vreau s-o redau.
Suma finala s-a redus la "doar" 3300 Ron. Pe parcursul lucrarii nu m-am agitat cand a mai aparut un ajutor.
Nu pot si nici nu vreau sa va descriu TEROAREA PSIHICA prin care am trecut, numarul tiganilor crescand la patru(ramasesera in masina), folosind amenintari verbale de tot felul, neacceptand decat plata pe loc sau sa vina dupa noi acasa.
Imi asum greseala, nu vreau banii inapoi, nu vreau sa ma judec cu tiganii. Ceea ce nu accept este santajul josnic si presiunea psihica la care am fost supusa. Efectiv mi=am simtit viata pusa in pericol, atunci sau ulterior, daca nu accept conditiile lor.
Va sunt datoare cu finalul actiunii "burlanul". Mi-am dat intalnire cu ei in oras, pe scarile unei banci, in fata unui bancomat, dar alta banca decat cea de la care am retras banii, grabita sa rezolv totul in aceeasi zi.
Am cerut ulterior o oferta de pret pe internet unei tinichigerii si lucrarea descrisa, legal, cu factura, ajungea la max.2000 Ron.
Nu am de gand sa ajung in instanta. Pur si simplu mi-e frica de consecintele din partea clanului dar acum am puterea sa depun o sesizare pt presiunile si teroarea la care am fost supusa. Am numele unuia(daca o fi real), mai multe poze cu cei ce lucrau si poza cu numele masinii lor. Vreau sa se stie doar de modul de operare al acestei grupari, eventual sa fie luati in evidenta de politie.
Ce ma sfatuiti?
Multumesc anticipat pentru ajutor si sfaturi.

Cel mai recent răspuns: ppp974273 , utilizator 11:56, 8 Mai 2015
Puteti formula plangere penala la politie ptr.infractiunile de :amenintare,santaj,hartuire.
Multumesc .
eu nu inteleg de ce nu ii dati banii pt care v-ati inteles.. care a fost oferta : "lasa ca ne intelegem noi?"
nu vreau banii inapoi

ati platit in final 3300 ?
ati stins conflictul cu ei, va mai cauta ?
daca nu aveti davada amenintarii , ati si platit.. cred ca nu veti face nimic la politie.

Am precizat ca am platit in aceeasi zi, cat si unde, desi intelegerea initiala, verbala, era o suma fixa, derizorie fata de ceea ce am platit. Nu am dovezi decat recunoasterea lor in scris ca au incasat suma. Eu personal nu mai doresc nimic de la ei dar sunt sigura ca nu am fost prima PROASTA, ca victima am fost doar a prostiei mele. Vreau doar sa sesizez felul in care actioneaza pentru a fi de ajutor altora. Poate fi urmarita masina lor(doar dupa ce le-am dat banii am sesizat ca numarul din fata al masinii-galben- nu era identic cu placuta din fata), daca au mai fost plangeri. Acum sunt sigura ca sunt membri unui grup organizat, axat pe diferite forme de inselaciune.
Nu vreau decat sa ajut cu informatiile mele si nu sunt sigura daca trebuie sa fac acest lucru fara sa ma pun in pericol. Nu atat faptul ca insala pe cineva dar faptul ca pur si simplu dezlantuie o teroare verbala si psihica (iar nu am dovezi) pentru a intra in posesia banilor obtinuti necinstit. Metodele lor vreau sa le devoalez dar , s-o spun pe sleau, mi-e frica ca tiganii vor afla de informatiile mele chiar de la cineva care ar trebui sa pastreze confidentialitatea.
Intrebarea mea este : pot fi de ajutor cu informatiile mele sau doar ma complic cu o sesizare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergere "datorie" la asociatie de proprietari toni6687 toni6687 Buna ziua, As vrea sa stiu daca am posibilitatea sa dau in judecata in contencios administrativ asociatia de proprietari si daca in acest caz exista costuri ... (vezi toată discuția)
Pot fi in arest preventiv alexiovan alexiovan Buna ziua, Actualul meu angajator a descoperit ca primea cadouri de la furnizor si m-a acuzat de furt. Sub presiune psihica m-a pus sa scriu o declaratie ( ... (vezi toată discuția)
Calcul gresit la izolarea exterioara a unui apartament.am nevoie urgent de ajutor!!! corah corah Buna ziua.Parintii mei si-au izolat exterior acum cateva zile apartamentul care are 51 m2 (tot).Dupa ce au terminat lucrarea care a durat doua zile,au inceput ... (vezi toată discuția)