Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa calculez vechimea in munca dat fiind ca eu am avut CIM cu timp partial astfel:
august 2008-30.04.2010 cu 4 h/ zi ; mai 2010- martie 2011 cu 2h zi;
In carnetul de munca in mai 2010 scrie 1/2 norma dar eu am lucrat cu 2 h/zi.E corect? Multumesc!
1. Vechimea in munca se calculeaza astfel :
1 an de zile lucrat cu timp partial = 1 an de zile vechime in munca = 1 an de zile stagiu de cotizare la pensie
art.106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
....
art.16 alin.4 C.mun. : Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.
Din coroborarea dispozitiilor art. 106 C.mun. cu dispozitiile art.16 alin.4 C. muncii rezulta ca timpul partial al contractului de munca nu influenteaza vechimea in munca.
2. Nu este concordanat intre cum spuneti dvs ca ati lucrat si ce este inregistrat in carnetul de munca.
Ati semnat un act aditional de modificare a timpului de munca la 2 h/zi?
Daca da si aveti un exemplar de pe acesta, mergeti la ITM sa vi se faca rectificarea respectiva in carnet.