avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare, uz de fals si abuz in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare, uz de fals si abuz in serviciu

Lucrez intr.o unitate militara unde comandantul unitatii este sotul doamnei de la financiar care tine evidenta CAR-ului unitatii...acesti bani care practic sunt ai nostrii s.au evaporat pt ca nu mai reuseste sotia comandantului sa ne de.a CAR-ul in termenul in care suntem programati...si te amana cate 4-5luni...si nici atunci nu iti da cat ar fi trebuit adica 50 mil...iti da cate 15-20mil...mai e o problema...la acesti bani care ar trebuii sa existe in acest fond al CAR-ului se
adauga o dabanda care la sfarsit de an trebuie impartita membrilor CAR-ului in functie de fondul fiecaruia...noi nu am mai vazut aceasta dobanda de 3-4ani...insa am descoperit niste hartii in care erau trecute numele membrilor si semnaturi in dreptul lor....adik cum am fi primit acele dobanzi...insa semnaturile nu sunt ale noastre...nu bat nici originalele cu falsurile....a treia problema ar fi ca nu putem nici sa ne retragem de la acest CAR decat dk ne dam demisia...mereu ni se trage atentia de catre comandantul unitatii atunci cand vrem sa ne luam banii inapoi...ca nu se poate decat la demisie....ceea ce este ilegal...as dorii parerea unui specialist ce trebuie facut in cazul acesta pt ca vreau sa.i actionez in judecata
Cel mai recent răspuns: Sebastian Simon , Avocat 10:32, 7 Mai 2015
Buna seara!

Acest CAR este legal, adica inregistrat undeva? Daca nu, atunci nu exista delapidare, ci inselaciune. Cu privire la demisie, il cataloghez ca un abuz in serviciu. Trebuie imediat sesizata Politia ori Parchetul. Va sfatuiesc sa va strangeti mai multi colegi, sa va angajati un avocat si sa faceti dreptate.

Cu stima.
CAR-ul este perfect legal...banii sunt opriti chiar de pe fluturasul de salariu...problema este ca ceilalti colegi nu vor sa mearga mai departe pt ca le este frica sa nu.i de.a afara...ce-i drept acesti colegi au facut sesizari la strucrurile militare mai mari pe cale ierarhica...insa nu s.a rezolvat nimic pt ca a fost anuntat comandantul in ziua cand trebuia sa vina "comisia" si isi luau (comandantul si sotia) concediu medical....deci voi fi singurul care va trebuii sa merg pe aceasta cale...si ca o intrebare...dk comandantul este anchetat el nu trebuie sa fie suspendat din functia pe care o are atata timp cat tine ancheta?
Cu stima.
Este posibil sa fie suspendat. Asta poate sa scrie doar in statutul sau...sau o lege speciala. In codul penal nu scrie nimic de vreo suspendare.

Eu zic sa mergeti inainte. Nu aveti cum sa fiti data afara pentru asa ceva. Singurul care va fi dat afara, va fi comandantul.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare fond car din mapn blackshaddow blackshaddow incepand cu data de 1.10.2014 imi voi da demisia din MApN urmand a trece la procedurile de lichidare de multi ani sunt membru CAR in unitatea militara unde ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj carmen camy carmen camy :(buna seara,sunt fica,painti mei au divortat de comun acord in martie 2010 scurt si repede, au in comun un apartament de 3 camere,au urmat multe conflicte ... (vezi toată discuția)
Patronul refuza sa mi dea lichidarea gabrielacodorean gabrielacodorean mi am dat demisia in 21 nov si trebuia sa iau lichidarea in 15 dec , ea refuza pe motivul ca am luat avans, ceea ce nu este adevarat, colegii stiu, si nu putea ... (vezi toată discuția)