avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Despagubiri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Despagubiri

Buna ziua,
In urma unui proces de agresiune sexuala asupra unui minor (condamnare cu executare), reprezentantii minorului nu au cerut despagubiri. Cel agresat (acum major) vrea despagubiri. Care este termenul (ani) in care poate deschide un proces pentru despagubiri impotriva agresorului? Poate deschide chiar si impotriva celor care l-au reprezentat - pt ca nu au cerut despagubiri, nu l-au reprezentat corespunzator? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: rmf , utilizator 19:02, 14 Mai 2015
Termenul este de 3 ani de la data la care a ramas definitiva hotararea de condamnare.
Se pot cere despagubiri si pentru o plangere penala fara temei, chiar abuziva facuta de o persoana care incalcase legislatia, avand in vedere ca noi am facut anterior plangere penala, la fel, e si un proces Civil pe rol in care se pare ca vom castiga ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica intre copii minori-cum se procedeaza in mod legal? alinalaszlo alinalaszlo Fiul meu,in varsta de 13 ani a fost lovit de un alt copil de 14 ani in zona genitala , acuzand dureri severe pana in abdomen.Am fost ... (vezi toată discuția)
Am fost violată și am depus plângere la poliție. au trecut 2 luni de atunci, dar nu am primit nici un răspuns... ce se întâmplă? ContSters492949 ContSters492949 Acum 2 luni am fost violată...și în ziua în care s-a întâmplat am fost la poliție...am depus plângerea...și am făcut tot ce se cerea in procedura ... (vezi toată discuția)
Agresiune in scoala- cum se procedeaza? noname528 noname528 Am fost agresat in incinta scolii. Agresiunea a constat intr-o serie de pumni si picioare primite in zona fetei si a capului in timp ce ma aflam cazut la ... (vezi toată discuția)