avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Transport marfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Transport marfa

firma x produce produs finit pe care il vinde firmei Y care la randul ei il revinde la z
.transportul marfii se face cu masina firmei x in numele firmei y pt clientul z
Soferul firmei x ce documente trebuie sa aiba la el pt insotirea marfii ?
1.aviz de insotire al marfii de la X spre Y sau avizul de insotire de la Y spre z?
2.daca marfa este a lui Y pt Z dar o transporta masina lui X trebuie un alt document care sa ateste legalitatea transportului ?
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 09:52, 7 Mai 2015
transportul pentru terti, implica licenta de transport cu toate conditiile care le implica( vedeti site-ul untrr), contract de transport, s.a.Totul se analizeaza in functie de natura contractelor incheiate.( ex. daca Y are contract de mandat sau contract de comercializare,) deci sunt mult mai multe aspecte in discutie
intre firma X si Y exista contract vanzare /cumparare pt produsul finit vandut de catre X la Y iar in acel contract este stipulat si faptul ca transportul marfii se face de catre X in numele lui Y pt a ajunge la clientul Z .Masina are sub 3.5 t .Am intrebat diferite persoane dar parerile au fost impartite .una spune ca e suficient avizul de insotire pe care e trecut nr masinii cu care se face transportul deoarece masina e sub 3.5 t altul spune ca trebuie CMR si licenta .
O sa intru unde ati spus dv sa vad conditiile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport marfa adrianabresug adrianabresug am urmatoarea speta : o societate comerciala care isi vinde produsul finit(usi,ferestre ) catre o societate X ce la randul ei revinde catre diferiti clienti ... (vezi toată discuția)
Contract de trnsport international cmr Pintico Pintico Va rog sa imi spuneti daca CMR-ul, contract de transport international, este denumit ca fiind document intracomunitar, atesta provenienta marfurilor, ca fiind ... (vezi toată discuția)
Marfa in custodie, documentatia necesara lumidobri lumidobri Va rog sa ma ajutati cu cateva info. Sa zicem ca firma X din UE utilizeaza un transportator Y (din Ro) si are un client Z (tot in Ro). X trimite marfa la Y, ... (vezi toată discuția)