avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proprire
Discuție deschisă în Executare silită

Proprire

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati si pe mine, am primit o instiintare de la Biroul Executorului Judecatoresc precum executarea silita prin infintarea unei propriri, in cota de 1/3 din venitul lunar, pe care unitatea dvs, in calitate de tert propit, il datoreaza debitoarei (Numele meu, cnp) pana la incasarea sumei X, mentionata mai sus.

In baza art 783. Cod Procedura Civila, va punem in vedere interdictia de a platii contravaloarea sumelor de bani poprite pana la concurenta sumei datorate, in caz contrar veti suporta consencitintelemprevazute la art 790 Cod Procedura Civila privind validarea propririi.

In temeiul art. 787 Cod Procedura Civila, in termen de 5 zile de la primirea propririi urmeaza sa consemnati sumele de bani proprite si sa trimiteti dovada executorului judecatoresc si in continuare pana la incasarea integrala a debitului.

Mi-a scris conturile unde se duc bani pe care mi proprieste si deasemnea mi-a anexat o copie certificata de incuvintare a executarii silite, aducandu-mi la cunostinta ca am fost instintata cu proprirea.

Mentionez ca eu nu am nici un venit. Sotul meu lucreaza, se mentioneaza societatea unde lucreaza el. Sunt casatorita din 2009. Dupa ce m-am casatorit mama nu m-a scos din contractu de Rial pe care la avut. Si astfel a avut datorii la intretinere, nu a reusit sa achite si s-a ajuns la proces.

Aceasta propriere mi-a fost trimisa mie,mamei mele si societati unde lucreaza sotul meu.

Intrebare, poate sa-i puna proprire sotului meu?

Cum se procedeaza? Se imparte suma? Intre mama si sotu meu?

As putea plati in rate, la cine trebuie sa ma adresez?

Va rog frumos sa-mi da-ti raspunsuri ca sa stiu ce pot sa fac.
Sau sfaturi cum sa procedez.
Va multumesc



Cel mai recent răspuns: ana_24 , utilizator 18:07, 6 Mai 2015
Daca nu realizati venituri,inseamna ca,nu sunteti angajata,deci,nu aveti un loc de munca.In mod normal,tertul poprit este unitatea unde lucrati.In cazul dvs. cine este tretul porit? Sotul dvs. apare in contractul cu RIAL?Daca nu este parte in acel contract, nu-i poate pune poprire.Va puteti adresa instantei de judecata ptr.a formula contestatie la executare.
Sotu meu nu apare in contractu cu RIAL-ul. Nu am nici un venit.

Scrie asa:

Instiintare privind masura propriprii,
catre: numele meu, (numele de fata)
domiciliul X, str: Y, jud. Z

Prin prezenta va aducem la cunostinta ca, potrivit art. 738 C.pr.civ,. s-a dispus infiintarea propririi asupra cotei de 1/3 din veniturile pe care dvs le incasati de la ( societatea unde lucreaza sotu meu, scrie toata adresa), reprezentand debit calculat pentru perioada X, cheltuieli de executare silita , la solicitarea creditoarei Rial.

Titlul executoriu in temeiul caruia a fost formultata cererea de executare este reprezentat de sentinta civila nr. X din data Y pronuntata de judecatorie.

Alaturat va comunicam copuie pe adresa de infiintare a propririi.

Deci trebuie sa ma duc la judecatorie si sa fac contestatie la executare?

Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.


Cine apare in titlul executoriu ca debitor,dvs.sau sotul?Trebuie sa faceti contestatie la executare la judecatorie in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii.
Am primit doua foi.

Prima scrie numele meu, cu stampila in original si semnatura.
A doua societatea unde lucreaza sotul meu, care este xeroxata.
Nu apare nicaieri numele sotului meu. Doar societatea unde lucreaza el.
Maine o sa ma duc la judecatorie.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare suma propita acn acn Buna ziua ! Am revenit cu o intrebare : am castigat procesul in legatura cu contestatia la executare silita , s a dat si ordinul judecatoresc , dar executorul ... (vezi toată discuția)
Desfiintarii popririi - efecte uzoni istvan uzoni istvan [u]Instatnta a dispus:[/u] 1. desfiintarea popririi dintr-un dosar de exec. silita; 2. restabilirea situatiei anterioare si 3.restituirea catre debitor a ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru neplata credit Cornelia.Elena Cornelia.Elena In anul 2008 am contractat un credit la o banca, ale carui rate nu am putut sa le platesc incepand din iunie 2009. Am incercat sa negociez cu banca, in vederea ... (vezi toată discuția)