avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Politia Romana
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Politia Romana

Buna ziua! In cursul acestei zile faceam o plimbare cu un moped cand sunt oprit de un echipaj al politiei rutiere nefiind cu masina dotada cu girofare si alte cele, mi-a facut cu mana pe geam si a tipat la mine. Am fost legitimat, am prezentat permisul de conducere si buletinul, certificatul de inmatriculare si asigurarea scuterului. Mi s-a cerut cartea tehnica a mopedului, stiind ca nu este obligatoriu sa am asupra mea cartea nu am putut sa o prezint. Politistul mi-a luat toate aceste acte si a plecat fara a se intocmi niciun proces verbal si dandu-mi dovada de circulatie pentru ca mi-a retinut si permisul de conducere si mi-a spus sa ma prezint cu cartea mopedului la sectia de politie maine la prima ora ca altfel imi va face dosar penal. Ce pot face in acest caz? stiu ca politia nu are voie sa imi opreasca buletinu si nu vad motivul intocmirii unui dosar penal.Astept un raspun, multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2015
alexdan18, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:53, 6 Mai 2015
Pe dovada de circulatie ce articol din OUG 195/2002 au inscris?
Nu mi s-a intocmit proces verbal si nici dovada de circulatie nu mi-au facut. Pur si simplu mi-au luat actele si mi-au spus sa ma prezint la sectie cu cartea tehnica a mopedului pe care nu o am deoarece mopedul este al unui prieten si din cate stiu nu sunt obligat sa o am asupra mea tot timpul. Mi se pare un abuz, vor mita si nu stiu cum sa ceara
Mai sus relatati ca v-au dat dovada de circulatie si v-au retinut permisul de conducere.
Nu au spus care este motivul retinerii permisului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis ridicat ella2389 ella2389 Buna. Fratele meu a fost oprit de politie (pe strada unde locuia, fusese la bunici la 11 case departare de casa noastra, dar asta nu are relevanta pentru ca ... (vezi toată discuția)
Solutionare dosar penal in urma impacarii koenigg koenigg Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier cu un moped pentru care mi s-a intocmit dosar penal cu vatamare. Conducatorul mopedului a avut cateva ... (vezi toată discuția)
Retinere permis conducere in stationare lau4rally lau4rally Buna ziua , am o intrebare , se poate retine permisul de conducere in stationare? adica , te aflii pe strada langa moped si consumi o bere , patrula de politie ... (vezi toată discuția)