avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... solutionare dosar penal in urma impacarii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

solutionare dosar penal in urma impacarii

Buna ziua,

Am fost implicat intr-un accident rutier cu un moped pentru care mi s-a intocmit dosar penal cu vatamare.
Conducatorul mopedului a avut cateva vanatai si zgarieturi iar mopedul a fost avariat. Incadrarea a fost la articolul 54.1. din Codul Rutier iar politia mi-a retinut permisul si am primit dovada de circulatie pt 15 zile pe care am prelungit-o deja o data.

Conducatorul mopedului nu are acte de Romania pt moped si nu poate repara scuterul pe asigurarea mea. El doreste ca eu sa platesc reparatiile si el va declara ca nu are nici o pretentie materiala, dorind sa rezolvam cat mai repede situatia.

Intrebarea mea este daca se poate proceda asa? Daca facem dovada achitarii reparatiei si declara ca nu are pretentii materiale se poate solutiona dosarul? Ce pasi urmeaza dupa asta?

Dar in cazul in care nu vreau sa platesc (nu ma consider vinovat - el a fost neatent) care sunt posibilele solutii la dosar?

Va multumesc,
o solutie ar fi culpa comuna.
Multumesc pt raspuns.
Asta ce inseamna pt mine? Imi recuperez permisul si gata?
La ce sa ma astept in cazul cel mai grav?
Sunt putin speriat de situatie.

Multumesc,
Daca sunteti convins ca nu aveti vina, de ce nu contestati procesul verbal?Puteti depune o plangere contraventionala la judecatorie si cu probe/martori cereti anularea p.v., urmand a fi despagubit pentru daunele proprii de catre mopedist.
Asta ce inseamna pt mine? Imi recuperez permisul si gata?
La ce sa ma astept in cazul cel mai grav?

Nu neaparat , insa in propria cale de atac nu vi se poate agrava situatia.
(non reformatio in pejus )
Ultima modificare: Duminică, 16 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema in apel. ionutzPVL ionutzPVL Buna ziua. Problema ar fi urmatoarea. Intr-un dosar penal, in fata primei instante, procurorul declara apel impotriva sentintei, respectiv in favoarea mea, iar ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere pentru mopede bamselutz bamselutz Buna ziua, ma aflu in situatia de a avea permisul de conducere (B) retinut (dosar penal), povestea dureaza deja de 1 an de zile si sunt sanse sa raman pieton ... (vezi toată discuția)
Agravarea situatiei inculpatului in cel de al doilea recurs? ContSters40598 ContSters40598 Recursul inculpatului a fost admis la ICCJ, dar si recursul Parchetului care l-a declarat atat in fav. inculpatului , - in latura civila cat si in latura ... (vezi toată discuția)