avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... retinere permis conducere in stationare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

retinere permis conducere in stationare

Buna ziua , am o intrebare , se poate retine permisul de conducere in stationare? adica , te aflii pe strada langa moped si consumi o bere , patrula de politie opreste, iti spune ca nu ai voie sa bei pe strada , iti cere actele CI si pe urma actele scuterului (sa nu cumva sa fie furat) dau si actele scuterului dupa care imi cere permisul de conducere , am refuzat sa il dau am fost incatusat dus la IML ETC , dupa care la circa de politie unde in procesul verbal scria ca am condus mopedul pe drumurile publice in stare de ebrietate ,am refuzar sa il semnez am dat o declaratie unde am spus cele petrecute , tin da mentionez ca agentul de caz mia spus ca am dat declaratie in calitate de martor, de ce? nu stiu , ce pot face sa imi recuperez permisul pana la finalizarea anchetei ? ( mentionez ca in zona se afla camere de supraveghere care pot arata clar ca eram stationat cu mult timp inainte sa fiu abordat)
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2018
lau4rally, utilizator
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 18:04, 23 Aprilie 2018
Ce puteti face sa va recuperati permisul pana la solutionare = contestati procesul verbal (in instanta). Il recuperati in baza certificatului de grefa, provizoriu pana la solutionarea litigiului;
Se poate retine permisul in stationare = da, stationarea este parte din actul de a conduce, de aceea stationarile nereglementare sunt de fapt contraventii la regimul de circulatie, nu conteaza daca va aflati in vehicul sau in afara lui (am inteles faptul ca nu ati fost sanctionat pentru stationare nereglementara, e doar un exemplu pentru mai usoara intelegere);
buna ziua si multumesc pentru raspuns , mai am 2 intrebari si as fi foarte recunoscator daca mi-ati raspunde;
Se poate contesta procesul verbal fara sa fie semnat de mine(cauza nesemnarii este fapul ca nu am fost lasat sa il citesc si sa am mentiuni.
Este doar cuvantul meu inpotriva cuvanului domnilor agenti de politie (nu de circulatie) credeti ca se poate tine cont de articolul 318 cpp de catre domul politist sau procuror pentru alcolemie ce depaseste limita contraventionala?
va multumesc
tin sa precizez ca mopedul este inregistrat la primarie si are o capacitate cilindrica de 49 cc
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2018
lau4rally, utilizator
Nu este chair doar cuvantul dvs impotriva cuvantului agentului. Daca ar fi asa, constatarea agentului beneficiaza de o prezumtie simpla de veridicitate, adica legal valoreaza mai mult decat cuvantul oricarui contravenient. Ati facut o descriere in primul mesaj de unde reies (posibil) cateva aparari pe care le-ati putea folosi. Conform procesului verbal sunteti contravenient indiferent daca l-ati semnat sau nu, deci il puteti contesta. Am presupus ca nu veti face asta singur ci cu ajutorul unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia romana alexdan18 alexdan18 Buna ziua! In cursul acestei zile faceam o plimbare cu un moped cand sunt oprit de un echipaj al politiei rutiere nefiind cu masina dotada cu girofare si alte ... (vezi toată discuția)
Solutionare dosar penal in urma impacarii koenigg koenigg Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier cu un moped pentru care mi s-a intocmit dosar penal cu vatamare. Conducatorul mopedului a avut cateva ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis matealecs85 matealecs85 Buna ziua, Am si eu o nelamurire/ intrebare. In cursul zilei de azi mergeam cu autovehicolul pe bld Timisoara dinspre intersectia cu strada Moinesti spre ... (vezi toată discuția)