avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce se intampla daca formulez cerere de recuzare a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce se intampla daca formulez cerere de recuzare a expertului si obiectii la raport in acelasi timp?

Avand in vedere ca expertul trebuie convocat pentru a se judeca cererea de recuzare a expertului,
iar sedinta urmatoare e saptamana viitoare
daca nu e timp suficient sa citeze expertul pana la termenul la care se vor discuta obiectiile la raportul de expertiza,
se vor putea discuta obiectiile atunci... sau trebuie musai solutionata cererea de recuzare a expertului in prealabil?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:52, 7 Mai 2015
Ati primit taote informatiile utile pentru a cunoaste conditiile in care poate fi recuzat un expert tehnic judiciar, aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Este greu de crezut ca exista vreun expert care sa efectueze o expertiza incredintata de o instanta de judecata si care sa depuna raportul de expertiza la instanta, iar ulterior sa se judece o cerere de recuzare, pe motive invocate de catre una din partile in proces, fara ca cererea facuta sa fie in concordanta cu prevederile legale, fara ca expertul sa primeasca onorariu de expert plus cheltuieli.
Inteleg ca dvs. ati dori sa se analizeze de catre instanta, mai intai, obiectiunile formulate de dvs. la raportul de expertiza si daca acestea nu sunt acceptate de instanta sau daca raspunsurile expertului la obiectiunile formulate nu sunt convenabile dvs., sa solicitati recuzarea expertului. De cel putin ciudata justitie intelegeti sa aveti parte.
Nu cred ca astfel de discutii au loc pe forum. Poate moderatorii acestei sectiuni sau admin considera ca aceasta discutie trebuie inchisa.
Domnule Popa, cel care a deschis topicul n-a dat detalii despre motivatia recuzarii. Poate o avea temei, de unde stiti ? Sa aste s-o fi gresit vreo expertiza Contabila ... oricum, acesta n-a recuzat chiar fara motiv. Il asteptam cu detalii despre speta !ptam noi amanunte, sa ne lamurim.
Oricine are dreptul sa actioneze cum crede, iar daca nu are dreptate, poate fi sanctionat.
Asta e principiul Justitiei, nu trebuie sa inchidem gura unuia care are un proces pe rol, e problema lui daca va avea succes sau nu cu aceasta cerere de recuzare, poate acel Expert a gresit vreo Expertiza Contabila ... chiar sa nu fi avut niciun motiv de recuzare, asta ar fi grav !
Il asteptam cu detalii mai amanuntite despre speta lui ! Pare un caz interesant de dezbatut.
@rmf
Trebuia sa cititi si link-ul pentru a va lamuri asupra discutiei actuale.
Departe de mine gandul de a inchide gura cuiva.
A gresi este omeneste, iar a cauta nod in papura este cu totul altceva.
Daca observati, un moderator al acestei sectiuni a sters ultimul mesaj postat de catre utilizatorul care a deschis discutia. Oare de ce ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuzare expert tehnic auto costy_892007 costy_892007 buna ziua vreau sa stiu daca se poate recuza un expert tehnic auto, a facut o expertiza care nu reflecta realitatea a fost citat in dosar si a declarat cu ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti o_zonne o_zonne Faptul ca reclamantul face obiectiuni la o expertiza judiciara care a fost considerata de el partinitoare pentru ca nu se tine cont si de obiectivele sale ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva fara raspunsul expertului la obiectiuni? elisa constantin elisa constantin Intr-un proces de partaj dupa efectuarea expertizei,expertul depune o cerere de retragere pe motive medicale la care ataseaza si cererea de retragere a ... (vezi toată discuția)