Intr-un proces de partaj dupa efectuarea expertizei,expertul depune o cerere de retragere pe motive medicale la care ataseaza si cererea de retragere a autorizatiei de expert tehnic judiciar (cerere adresata Biroului de experti tehnici judiciari) tocmai pt ca a comis o frauda de propotii(a dublat suma bunurilor imobile supuse expertizei).Poate judecatorul sa accepte expertiza ca fiind proba in cauza desi a cerut in Incheiere de sedinta ca acesta sa raspunda in scris pana la urmatorul termen la obiectiunile pe care eu le-am depus la dosar alaturi de cererea de recuzare a acestuia si pe care a respins-o ca fiind nefondata? Expertul este angajat ca bugetar(nu functionar public) la Inspectoratul Teritorial in constructii si pe acest motiv am cerut recuzarea dar si in baza raportului de expertiza in favoarea reclamantului despre care nu s-a discutat nimic...iar judecatorul a cerut punctul lui de vedere.Acesta afirma ca nu v-a pune nimic la dosar decat cererea de retragere din acest caz (intelege ca a procedat gresit) cu 5 zile inainte de termen ...in speranta ca v-a fi numit alt expert alaturi de care am cerut sa participe un expert consilier parte.Oare se v-a intampla asa????
Sau ma trezesc cu expertiza supraevaluata(a recunoscut si expertul dar numai in prezenta mea)...????
Multumesc anticipat tuturor celor care-mi pot da cele mai mici detalii!!!!
Nu am avocat si incerc sa descalcesc singura acest caz de un an de zile!
Trebuie verificat daca exista vreo plangere penala impotriva expertului si, eventual, sa probati acest fapt pana la termenul viitor. daca ati avut si expert consultant, acela ce a scris in expertiza??
Pe astfel de dosar, unde actele sunt extrem de importante, e greu sa va sfatuim in cunostinta de cauza, fara a citi expertiza, de exemplu. Daca nu va permiteti un avocat, solicitati asistenta juridica gratuita, daca veniturile dvs. pot demonstra ca va incadrati in lege, pentru a beneficia de scutire taxa onorariu.
Pentru mine problema este neclara.
Recuzarea expertului se face in momentul in care se face nominalizarea acestuia, nu dupa ce expertiza este efectuata.
Nu rezulta clar daca respectivul expert s-a retras definitiv din activitatea de expertiza sau a cerut retragerea din respectiva cauza.
Daca este vorba de retragerea dintr-o anumita cauza aceasta se face la numire. pe perioada efectuarii expertizei Numai in cazuri exceptionale se poate face retragerea expertului pe parcursul efectuarii lucrarii (deces, de exemplu). Expertul este obligat sa raspunda la obiectiunile depuse.
In cazul retragerii definitive a expertului din activitatea de expertiza cesta nu mai poate fi obligat sa raspunda la obiectiuni.. Daca obiectiunile sunt pertinente judecatorul poate solicita parerea unui alt expert.
Nu am avut expert consultant,am facut o cerere in momentul in care am cerut recuzarea expertului numit-in speranta ca la urmatoarea expertiza se vor respecta normele legale.Expertul m-a cautat,a discutat cu mine si a recunoscut ca ”din anumite motive+greseli” evaluarea reprezinta dublul valorii de piata.A gasit ca solutie motivarea cu acte medicale ,o internare fictiva si o cerere catre Biroul Expertilor Tehnici de retragere,cererea catre instanta la primul termen(termen la care urma sa prezinte un raspuns la obiectiunile mele).Cred ca are mustrari de constiinta...sau nu stiu ce sa mai cred .M-a asigurat ca-mi va plati diferenta de bani...dat acestor greseli.