avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara: din brut sau din net?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara: din brut sau din net?

Buna ziua. Am o nelamurire, pensia alimentara se calculeaza din salariul minim pe economie brut sau net? multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 07:15, 7 Mai 2015
Buna ziua,
Pensia alimentara se calculeaza din venitul net.
Multumesc!
se calculeaza asa cum stabileste instanta.. ce scrie in hotarare ?
Daca scrie cuntumul la care se raporteaza, la acea suma trebuie sa va raportati cand platiti.
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2015
gi-jane2, moderator
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Pensia alimentara se calculeaza din venitul net.

Se calculează la venitul net realizat de către debitor.
Art. 529 C.civ. vorbește de „venitul net lunar al celui obligat”, or în cazul în care nu se face dovada venitului, se ia ca referință pentru calculul pensiei (conform practicii judiciare), venitul minim pe economie (pur și simplu - fără să mai se facă distincția între net sau brut).
Oricum în aceste cazuri veniturile debitorului sunt mai mari, doar că nu sunt dovedite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Denireb Denireb Buna ziua! As dori sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara (vezi toată discuția)
Pensia alimentara se calculează din brut sau net ?.. marianaungureanu2005@yahoo.com marianaungureanu2005@yahoo.com Pensia de întreținere raportata la venitul minim pe economie se calculează din brut sau net ? (vezi toată discuția)
Bună seara, as vrea să știu și eu cum se calculează pensia ... Valentintin Valentintin Bună seara, as vrea să știu și eu cum se calculează pensia alimentara pentru un copil, avânt în vedere ca salariul minim pe economie este de 2550 si ... (vezi toată discuția)