avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie mamici studente
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie mamici studente


d.p.d.v legal nu ma incadrez in categoria mamicilor salariate care beneficiaza de indemnizatie de crestere a copilului.insa mai este cealalta varianta,indemnizatia pentru studente.pe data de 25 martie anul curent am nascut.licenta urmeaza sa o sustin pe 4 iulie anul curent.am inteles ca daca am diploma de licenta ulterior pot depune dosarul pentru indemnizatie(nu este o sursa oficiala).am observat ca in functie de om si de localitate fiecare interpreteaza legea cum vrea....
ce ma sfatuiti sa fac?beneficiez de indemnizatie pentru studente?depun dosarul?
ultima mea speranta era sa trimit o scrisoare domnului avocat al poporului pt a primi un raspuns oficial cu care sa demonstrez ca pot sau nu beneficia de aceasta indemnizatie.problema ar fi ca nu stiu in cat timp mi se da raspunsul.,....iar cineva de la primarie mi-a recomandat sa depun dosarul in urmtoarele 2 saptamani...#-o:(
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2009
ContSters94396, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 28 Iunie 2009
Potrivit Legii nr. 240/2009 pentru completarea alin. (2) al art. 1 din OUG nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului beneficiaza de indemnizatia pentru CIC si persoanele care "urmeaza cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar si universitar, organizat potrivit legii, frecventate fara intrerupere. Sunt exceptate de la aceasta obligatie persoanele care au intrerupt cursurile din motive medicale."

De asemenea, beneficiati de aceasta indemnizatie daca va aflati in perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, cu examen de licenta sau de diploma, in vederea angajarii ori, dupa caz, trecerii in somaj, potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru copii-mamici studente adistef adistef buna ziua, in cele din urma au aparut normele cu privire la indemnizatia acordata copiilor, pentru mamicile studente, dar cum sunt legile la noi - neclare:in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Beem Beem Am terminat facultatea anul acesta cu licenta in septembrie, iar acum sunt insarcinata. As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie luanduse in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie mama alexcamy alexcamy Sunt mamica din 06.05.2009,data la care eram studenta la Facultatea Mihai Viteazul din Craiova(Particulara) in vara am sustinut si absolvit diploma de ... (vezi toată discuția)