avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturile mamei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturile mamei

Buna ziua,

As vrea sa ma ajutati cu raspunsuri la unele intrebari. Nora mea a fost in concediu pentru cresterea copiilor. Are 3 copii si a revenit la serviciu dupa 3 ani si ceva (a ramas insarcinata in perioada de concediu de cresterea copilului mijlociu, cu cel de-al treilea copil). In locul in care lucreaza, sa fac doua ture. Copiii sunt dimineata la gradinita, iar dupa-amiaza nu are cine sa stea cu ei. Nora mea poate solicita sa faca doar tura de dimineata? Angajatorul are obligatia sa-i aprobe? Daca ar solicita o perioada si program de 6 ore, are dreptul? Nu prea stiu care sunt drepturile mamei si copilului.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: lgc61 , utilizator 08:59, 7 Mai 2015
lgc61 a scris:

.... Nora mea poate solicita sa faca doar tura de dimineata? Angajatorul are obligatia sa-i aprobe? Daca ar solicita o perioada si program de 6 ore, are dreptul? Nu prea stiu care sunt drepturile mamei si copilului.
Va multumesc!

Nora dvs poate solicita asa ceva , insa ramane la latitudinea angajatorului daca va fi sau nu de acord.

Nora dvs poate invoca faptul ca are 3 copii minori si nu are cine sa aiba grija de acestia.

De asemenea, solicitarea cu reducerea programului de munca la 6 ore/zi trebuie sa aiba si acordul angajatorului , insa , atentie, este posibil sa i se reduca si salariul.
Va multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Familie si loc de munca CoteanuIulia CoteanuIulia Doresc sa ma angajez,am trei copii minori(5,11 si respectiv 16 ani) iar sotul meu care are salariu foarte bun refuza de un an intreg sa plateasca o persoana ... (vezi toată discuția)
Concediu mama si tata simultan pana la varsta de 7 luni a copiilor Bea123 Bea123 Avem urmatoarea situatie la care va rog sa ma ajutati cu un raspuns: Eu sunt acum in concediu de maternitate iar din luna mai sotul meu va intra in concediu ... (vezi toată discuția)
Program de lucru 6h Ancaelene Ancaelene Lucrez într.un spital de stat și am revenit din concediu de creștere a copilului de până la 2 ani cu 90 de zile înainte de ziua copilului. Conform ... (vezi toată discuția)