avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... se poate supune la control Politia Rutiera?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

se poate supune la control Politia Rutiera?

Buna seara,
s-a plimbat pe facebook o inregistrare video de la un sofer oprit de politia rutiera in localitatea Pui (jud. Hunedoara). As dori sa va intreb, anumite legi desi scriu ca cei (ITM, ANAF, ANPC) care efectueaza controale trebuie sa aiba delegatie, acest lucru nu este valabil si la Politia Rutiera.
- fiind criza si cunoscund puterea de inventivitate a romanului, cand ne opreste un agent de circulatie (haine asemanatoare se pot produce) in general ne arata doar ecusonul cu numele ori insigna (care se pot iarasi fabrica), legea nu ne da posibilitatea sa cerem delegatie.In acest caz nu ne permite legea sa sunam la 112 sa verificam daca sunt politisti reali
- avand in vedere ca la Metrologie nu figureaza toate aparatele radar sa fie la zi cu termenul de functionare, in caz de control se poate chema ANPC sa ceara actele aparatului radar, daca sunt conform legislatiei? - din pacate nu am incredere de dovezile aduse de politia rutiera cand se contesta procesul-verbal in Instanta
- avand in vedere faptul ca aparatele radar mobile au o marja de eroare pana la 15%, care inseamna in localitate 90+15%=103.5 km/h (se ia si carnetul) insa Instanta nu ia in calcul acest fapt
- avand in vedere ca aparatele radar din cauza temperaturii scazute sau mari pot avea o marja de eroare mai mica/mare, de ce nu este trecut cartea tehnica al aparatului radar?
Stiu ca sunt intrebari absurde insa mi se par logice (chiar daca nu sunt legale). Presupun ca cei care efectuaza controale trebuie sa fie in regula cu toate actele/hartiile (moral asa e frumos) si dupa acesta sa si ceara soferii sa respecte tot codul rutier.
Va multumesc f. frumos anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:44, 6 Mai 2015
Contravenientul are dreptul sa formuleze plangere contraventionala impotriva PV contraventie in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Contravenientul in plangere are dreptul sa solicite autoritatii emitente a PV prezentarea documentelor justificative,inclusiv ,autorizatie,verificare metrologica,etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radar- autorizatia de operator radar si celelalte documente pifulet pifulet buna ziua, am dreptul, atunci cand sunt oprit de \\"radar\\", sa solicit de la agentul constatator sa-mi prezinte autorizatia de operator radar si celelalte ... (vezi toată discuția)
Ce mai este de facut - verificare metrologica radar posibil falsa iahimmihai iahimmihai buna ziua nici nu stiu cum sa incep....in vara anului trecut( august sau iulie) am fost oprit de un echipaj de politie in afara unei localitati pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru viteza pe nedrept Anonim_00 Anonim_00 Buna seara, Tatal meu circula in localitate cu 55 km/h ( il depaseau alte masini ) insa brusc a fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere. Cei doi ... (vezi toată discuția)