avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

Bună seara ! Apreciez mult discuțiile din forum,și de aceia apelez la Dvs cu o lămurire .Am 58 ani ,am lucrat 29 ani la o societate din Brașov .am stagiul militar de 1 an și șase luni făcut ,și 8 ani lucrați cu contract indeterminat în Italia .Vă întreb ,cînd aș putea ieși la pensie avînd în vedere că vîrstele de pensionare din Romania și Italia diferă ? Cîți ani ar trebui să mai lucrez ,și unde ar fi recomandat să depun dosarul de pensionare ,în țară sau în Italia ? pentru o eventuală pensie anticipată se ia în considerare și anii lucrați afară ? Vă mulțumesc anticipat !O seară bună !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:56, 7 Mai 2015
1. Veti beneficia de pensie si din Italia si din Romania in conditiile prevazute de legea specifica din fiecare tara.

2. Si in Romania si in Italia se vor lua in calculul stagiului de cotizare si perioadele lucrate in cealalta tara.

3. - In Romania veti beneficia de pensie pentru limita de varsta cand veti implini 65 de ani.
- Deoarece aveti indeplinit stagiul complet de cotizare cerut de lege (care este de 35 de ani) puteti solicita pensie anticipata partiala la varsta de 60 de ani.

4. In cazul solicitarii pensiei din Italia va interesati la Casa de Pensii care sunt conditiile legale de acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot depune dosarul pentru pensie? bulai.ironim bulai.ironim Ma numesc Bulai Ironim. Sunt nascut in 09.05.1952. Am lucrat in Brasov dupa cum urmeaza: Am lucrat ca lacatus din 15.04.1969-2004 la aceeasi intreprindere. ... (vezi toată discuția)
Am 38 de ani vechime. pot deveni pensionar? alinbolbos alinbolbos Buna, Sunt nascut in 14 octombrie 1954 (varsta de 58 ani) si am 39 de ani pe cartea de munca, din care unul e anul in care am efectuat stagiul militar. ... (vezi toată discuția)