avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expropriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expropriere

Buna seara!
Am mostenit cu fratele de la parinti un teren de 9000 mp in mod egal..Primaria a expropriat un teren de 902 mp.pentru un drum public.Din ordinul primariei in anul 2013 s-a intabulat terenul .In 2014,acum cinci luni s-a facut plata in urma exproprierii in mod egal.Am primit fiecare 30,000 lei.Cartile funciare pana acum erau la primarie.
Am vrut sa inregistrez terenul,pe baza Cf.-lui.Am observat ca fratele pe baza cf.-lui a ramas cu 4288 mp.,iar eu cu 3810 mp.Plata s-a facut in mod egal.
Ce este de facut?
Notarul ne sfatuieste sa ne intelegem...Pe ce baza?Conventia e intocmita gresit,
de notarul public din ordinul primariei ,dar el nu vrea sa o modifice.
La cadastru au spus ca nici ei nu sunt de vina,din cauza drumului proiectat..
Fratele nu este de acord sa inapoieze suma primita in plus.
Situatia in prezent:30.000 lei pentru 212 mp. si tot 30.000lei pentru 690 mp.?
Cine poate remedia ,corecta situatia?Cui si cum sa cer corectarea situatiei in mod legal ?
Va multumesc
Ana
Cel mai recent răspuns: Zsanina65 , utilizator 23:07, 20 Mai 2015
Ati putea sa il dati pe frate in judecata pentru sporul sau.
Depinde ce spun actele. Cum erati proprietari pe cei 9000 mp? IMpreuna? Separat? Aveati fiecare cat?
Ce spune actul de expropriere? Va trateaza la comun sau se face vorbire separat?
Vorbiti cu un avocat sa aflati ce sa faceti sau veniti cu cat mai nmulte detalii aici.
Multumesc pentru sfaturi,mi-au fost de folos .
Conventia despre care v-am scris a fost modificata printr-un act aditional ,in care semnatarii (viceprimar,notar) in baza CF-lor au trecut terenurile expropriate ,si s-au calculat si sumele recalculate fiecaruia dupa expropriere.Dupa cele scrise in conventie trebuie sa ne desocotim intre noi.

Initial conventia se referea la CF ,dar nu au observat ca dupa expropriere unul dintre mostenitori a ramas cu un teren mai mic ,decat celalalt.Iar sumele erau platite in cote egale.
Dupa corectare fratele imi e dator cu 14000 RON.
Nici nu vrea sa auda de inapoierea banilor.Ce este de facut?
Cum sa procedez?
Multumesc

Ana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expropriere pentru cauza publica - intrebari Shiva Shiva Cine este in drept legal sa ceara de la administratia locala eliberarea autorizatia de demolare/desfintare a unei constructii? Care e legea/OUG care ... (vezi toată discuția)
Intabulare proprietate + despagubiri cnadnr ioanacatrinei ioanacatrinei Incerc sa expun problema cat mai clar: 1. date initiale: -există un titlu de proprietate pe un teren format din două parcele, una cu teren arabil, cealalta ... (vezi toată discuția)
Fisa imobilului lipseste din documentatia de expropriere Tiberiu Lazar Tiberiu Lazar Va rog sa-mi spuneti ce informati necesare reconstituirii dreptului asupra unei proprietati,conf. legii 10 / 2001, s-ar fi gasit in fisa imobilului ? Ma ... (vezi toată discuția)